2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsunlu dağcılar zirve yaptı

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı dağcı sporcular, Rize ili sınırlarında bulunan 3 bin 711 rakımla Verçenik Dağı'na zirve yaptı.


03 Ağustos 2009 Pazartesi günü Rize-Pazar ilçesinden araçla Verçenik Yaylası'na hareket eden 8 kişilik Suat Özen, Gülçin Özen, Hülya Beşikçi, Nurten Kurt, Murat Kurt, Tacan Munar, Birol Çetin, Ramazan Özarslan dağcılık ekibi, yaylada yoğun sis ve yağmur altında Verçenik Dağı eteklerinde bulunan buzul göllerine (Kapılı Göller mevkiine) 5 saatlik zorlu yürüyüş ile ulaştı.


04 Ağustos 2009 Salı günü havanın güzel olmasını fırsat bilen sporcular Suat Özen, Ramazan Özaslan, Birol Çetin ve Tacan Munar, Kapılı Göller mevkiinden zirve rotasına doğru harekete geçti. Sporcular zirve rotası üzerinde bulunan Verçenik noktasında aldıkları kararla çatlak ve baca tırmanışı gerektiren rotaya güvenlik önlemleri alarak 2 kişi çıkmaya kara verdi. Kamp alanından zirveye, Suat Özen ve Tacan Munar 4 saat gibi rekor bir sürede ulaşmayı başardı.


Samsun'u zirvede temsil etmenin gururunu taşıyan sporcular, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün malzeme ve maddi katkısını zirve defterine teşekkür ederek dile getirdi. Sporcular, zirvelerin enfes güzelliklerini dağcılık sporuna katkı yapıldıkça tüm Samsun'la paylaşmaktan zevk aldıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 21:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?