4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunlu genç kadın tahliye edildi

Edinilen bilgiye göre olay, Samsun merkeze bağlı Yeniköy’de yaklaşık 14 ay önce meydana geldi. Emine Meriç, kendisine sarkıntılık yapıp, tecavüze kalkıştığı iddiasıyla 3 çocuk babası Yaşar Bağ’ı tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. 2 çocuk annesi genç kadın, çocuklarının ortada kalması üzerine asıl suçlunun kocası Erdem Meriç olduğunu ileri sürerek kocasını tutuklatırken kendisi ise 13 ay cezaevinde kaldıktan sonra hürriyetine kavuştu. Kocasının, çocuklarına bakacağına dair kendisine söz verdiğini ve daha sonra bu sözünü tutmadığını ileri süren Emine Meriç, bu yüzden gerçekleri söylemek zorunda kaldığını ifade etti.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu olarak yargılanan Erdem Meriç, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, karısını suçladı. Erdem Meriç, olayda kullanılan tüfeğin karısı Emine Meriç’in babasına ait olduğunu iddia ederken, yapılan araştırma sonucu tüfeğin Erdem Meriç’in amcası Fikri Meriç’e ait olduğu tespit edildi.
Fikri Meriç, mahkemede tanık olarak ifade verdi. Cinayet olayında kullanılan tüfeğin kendisine ait olduğunu belirten Fikri Meriç, "Olayda kullanılan tüfek 25 yıldır ruhsatlı olarak bana ait. Ancak, 3 yıl önce evimden çalındı. Ben bu durumu muhtara haber verdim. Tüfeğimin çalındığı gün Erdem Meriç, pencereden evime girmiş ve yatağımda yatıyordu. Tüfek o zaman kayboldu" dedi.
Duruşma delillerin incelenmesi için ertelendi.
iha-samsun
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 13:34:12
Güncelleme :27 Ağustos 2004 Cuma 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?