5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsunlu kadının şekeri yükseliyor

Samsun'daki dev çadırda Gazi Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İnci Etikan ve ekibi tarafından tokluk kan şekeri ölçümü yapıldı. Samsunlu kadınların büyük çoğunluğunda ölçüm sonuçları normal sınırların üzerinde çıktı. 

Tokluk kan şekerini ölçtüren çoğunluğu kadın 100 dolayındaki katılımcının büyük çoğunluğunda gizli şeker bulunduğu öğrenildi. Dr. İnci Etikan, "Ölçüm sonuçları normal sınırların üzerinde çıkıyor" dedi. Kalp ve beyin damarlarının tokluk kan şekeri yükseldiğinde daha çok tıkandığını dile getiren İnci Etikan, tokluk kan şekerinin, şeker hastalığının en erken belirtisi olduğunu dile getirdi. 

Tokluk kan şekeri normal ise ve kişi normal kiloda ise şimdilik herhangi bir tedbire gerek olmadığını dile getiren Dr. Etikan, "106-140 mg/dl ise gizli şeker testi yapılmalı. 140-200 mg/dl ise gizli şeker hastalığı vardır. Hemen şeker hastalığı yaşam biçimi benimsenmelidir. Bu kişiler kan şekerine bakabilecekleri bir şeker bakma cihazı almalı, 3 ay arayla dahiliye uzmanına gitmeli ve diğer kan tahlillerini yaptırmalıdır. Tokluk kan şekeri 200 mg/dl üzerinde ise kişi şeker hastasıdır. Çok sıkı tedavisi ve kontrolleri gerekir. Buradaki ölçümlerimizde kadınlarımızın büyük çoğunluğunda tokluk kan şekeri 140 mg/dl'nin üzerinde çıktı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:03:12
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 15:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?