4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunlu veliler ek derslik için yürüdü

Samsun’da Atatürk Anadolu Lisesi, 759 taban puan ile 120; Huriye Süer Anadolu Lisesi, 731 taban puan 90; Milli Piyango Anadolu Lisesi, 741 taban puan ile 180; Samsun Anadolu Lisesi, 759 taban puan ile 180 ve Tülay Başaran Anadolu Lisesi, 792 taban puan ile 120 öğrenci alacak. Anadolu liselerinde belirlenen taban puanın altında kalan öğrenciler, bu okullarda ek derslik açılarak taban puanın 700’e düşürülmesini istiyor.

 Serkan Özdemirkan (15) ile Ahmet Özgür Ak (14) isimli iki öğrenci, ek derslik açılması için bir günde 465 imza topladı. Anadolu liselerine ön kayıtların yapıldığı Tülay Başaran Anadolu Lisesi önünde toplanan veliler, buradan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Yürürken elinde döviz taşıyan öğrencileri uyaran polis, velilerden de toplu halde yürümemelerini istedi. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yaklaşık 30 kişilik veli grubu, burada bir süre görüşecek yetkili aradı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, velileri kabul ederek isteklerini dinledi. Veliler ile gelen öğrenciler de, topladıkları imzaları Cevdet Aydın’a verdi. Veliler, "Geçen yıl ek derslik açıldı. Bu yıl da açılmasını istiyoruz. Eğer açılmazsa çocuklarımız mağdur olacak. Bu çocuklara yazık olmasın lütfen bize yardımcı olun" dediler.


Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın da, "Biz bu çocukları sizden daha çok düşünüyoruz. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’yla 12 trilyon lira toplayarak ek derslikler yaptık. Buna rağmen sınıflarımızdaki öğrenci sayısını istediğimiz seviyeye düşüremedik. Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu liselerindeki kaliteyi düşürmemek için ek sınıf açılmasını istemiyor. Anadolu liselerinde geçen yıl 6 yeni derslik açıldığı için bu yıl ek derslik açma imkanımız yok. Okul müdürleri ile bir kez daha toplantı yapıp, durumu değerlendireceğiz. İmkan olursa sizlere yardımcı olacağız" diye konuştu.
Görüşmenin ardından veliler, umutlu bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ayrıldı.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 17:54:35
Güncelleme :21 Ağustos 2004 Cumartesi 12:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?