4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor, Gençlerbirliğini yenerek galibiyet serisini sürdürdü

Karşılaşma sonrası kırmızı-beyazlı ekibin soyunma odasında futbolcular büyük bir sevinç yaşarken, Kulüp Başkanı İsmail Uyanık da soyunma odasına inerek galibiyet sevincine ortak oldu.

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, maç sonrası yaptığı açıklamada, alınan galibiyetten dolayı teknik heyet, futbolcular ve imkansızlıklara rağmen bilet alarak maça gelerek takımlarına destek veren taraftarlara teşekkür etti. Uyanık, "Oyuncularımı kutluyorum. Gençlerbirliği’ne de önümüzdeki haftalar için başarılar diliyorum. 5’te 5 yaptık. İnşallah 6’da 6 yaparız" diye konuştu.
Ligde geçen sezon Sedat Peker’in adının geçtiği şike iddialarıyla ilgili bir soru üzerine ise İsmail Uyanık, "Futbol içinde 2 kişinin bildiğini herkes bilir. Yapılan hatalar ortaya çıkacaktır. Ben Karadeniz takımlarının böyle bir ilişki içerisinde olduğuna inanmak istemiyorum, ama kim şike yapmışsa ortaya çıksın. Sorun değil" ifadelerini kullandı.

Samsunspor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Sağlam ise, dönüşü olmayan bir yola girdiklerini, bundan sonra vites küçültemeyeceklerini belirterek, "Gençlerbirliği’ni yenerek artık Samsunspor’un bundan sonraki dönemlerde alt ve orta sıralarla işinin olmadığını, ligin üst sıralarını zorlayan bir takım olacağını herkese gösterdik. Bugünkü maçta galibiyetin mimarı olan futbolcularımı kutluyor, onları alınlarından öpüyorum. Gerçekten insan üstü mücadele verdiler ve galibiyeti sonuna kadar hakettiler. Gençlerbirliği de zaman zaman oyunun hakimi oldu, onları da kutluyor ve bundan sonraki maçlarda kendilerine başarılar diliyorum. Şimdi Denizlispor maçına kilitlenmek istiyoruz. Hazırlıklarımızı Denizlispor karşısında 3 puan almak için yapacağız. Samsunspor olarak artık dönüşü olmayan bir yola girdik. Bundan sonra bizim vites küçültmemiz kesinlikle mümkün değil. Bundan sonraki haftalarda da futbolumuzun üstüne daha güzel şeyler koyarak lige damgamızı vuracağız" diye konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Oğuz Çetin de, Samsunspor mağlubiyetine üzüldüğünü, şehre gol yemeden gol arayan bir takım görüntüsü çizmek için geldiklerini söyleyerek, "Ancak maçın başlarında yediğimiz şanssız bir golle oyun anlayışımız biraz değişti. Bugünkü oyundan, top hakimiyetinden, topun bizde daha fazla kalması ve rakibimize baskı yapmamızdan son derece memnunum. Bugün zaman zaman oyun disiplininden uzaklaştık ve gol noktalarında beceri gösteremedik. Bu 2 eksiklik mağlubiyeti hazırladı. Ancak yolun başındayız. Benimle birlikte takım yeni bir oyun anlayışı içersinde. Umarım önümüzdeki haftalarda bu anlayışımızı sahaya daha iyi yansıtacağız" dedi.
Mehmet Nas’a taraftarın tepkisinin sorulması üzerine ise Çetin, "Zannedersem transferinin şekli bakımından bir problem oldu. Ancak daha sonra sahadan çıkarken destek de aldı. Mehmet sonuçta sporunu temiz bir şekilde sürdüren, işini iyi yapan bir futbolcu. Destek vermekte fayda var" dedi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 10:51:14
Güncelleme :24 Ekim 2004 Pazar 11:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?