2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsunspor acısını tazeledi

Samsunspor camiası, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden teknik direktör, futbolcular ve kulüp çalışanlarını mezarları başında andı.


Samsunspor camiası tarafından kazanın 20. yıldönümü nedeniyle Asri Mezarlık ve Kıranköy Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mesut Eser, Kulüp Başkanı Fuat Köktaş, eski başkanlar Hakkı Tomaç, Mazhar Başoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Ünal Erdemli, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener Aydın, Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, TFF Karadeniz Bölge Antrenör Eğitim Sorumlusu Yücel Uyar, kırmızı-beyazlı futbolcular, kulüp çalışanları ve taraftarlar
katıldı. Kazada hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan Asri Mezarlığı'nda, şoför Asım Özkan ise Kıranköy Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak anıldı ve mezarlara çiçek konuldu.


Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, elim kazanın 20. yılında vefat eden futbolculara ve teknik adamlara Allah'tan rahmet, sağ kurtulanlara ise uzun ömürler dilediğini söyledi.


Öte yandan kazada yaralanarak kurtulan ve 2 sene önce hayatını kaybeden kulüp müdürü Yüksel Özhan da mezarı başında anıldı. Zoran Tomiç'in Bosna Hersek'te, Mete Adanır'ın KKTC'de, Muzaffer Badaloğlu'nun ise Zonguldak'ta bulunan mezarları başında anıldığı bildirildi.


Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Samsun'un Havza ilçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada futbolculardan kaptan Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Oymen, Kasım Çıkla, Yüksel Öğüten, menajer Yüksel Özan ile malzemeci Halil Albayrak yaralanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 14:45:17
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 14:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?