4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor acısını tazeledi

SAMSUNSPOR ACISINI TAZELEDİ

Samsunspor camiası, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden teknik direktör, futbolcular ve kulüp çalışanlarını mezarları başında andı.

Samsunspor camiası tarafından kazanın 21. yıldönümü nedeniyle Asri Mezarlık ve Kıranköy Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene Kulüp Başkanı Hakkı Tomaç, İlkadım Belediye Başkanı Necaettin Demirtaş, teknik direktör Hüseyin Kalpar, futbolcular yönetim kurulu üyeleri futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.

Kazada hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan Asri Mezarlığı'nda, şoför Asım Özkan ise Kıranköy Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak anıldı ve mezarlara çiçek konuldu.

Ziyaret sırasında kazaen Nuri Asan'ın mezar taşı kırıldı. Dualar okunurken, kırık taş elle tutuldu, daha sonra yere alındı.

Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç, üzüntülerinin halen devam ettiğini, yaşanan vahim kazanın halen içlerini acıttığını kaydetti. Öte yandan kazada yaralanarak kurtulan ve 3 sene önce hayatını kaybeden kulüp müdürü Yüksel Özhan da mezarı başında anıldı. Zoran Tomiç'in Bosna Hersek'te, Mete Adanır'ın KKTC'de, Muzaffer Badaloğlu'nun ise Zonguldak'ta bulunan mezarları başında anıldığı bildirildi.

Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Samsun'un Havza ilçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada futbolculardan kaptan Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Oymen, Kasım Çıkla, Yüksel Öğüten, menajer Yüksel Özan ile malzemeci Halil Albayrak yaralanmıştı.

SAMSUNSPOR ACISINI TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:44:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 14:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?