4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor hedefe ilerliyor

SAMSUNSPOR HEDEFE İLERLİYOR

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'da teknik direktör Hüseyin Kalpar, Güngören maçının önlerindeki 3 maçın en önemlisi olduğunu söyledi.

Teknik direktör Hüseyin Kalpar, düzenlediği basın toplantısında geçen hafta oynanan Orduspor maçından, bu hafta oynanacak Güngörenspor maçına, yapılan eleştirilerden Savaş'ın kadro dışı bırakılmasına kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Nuri Asan Tesisleri'nde Futbol Şubesi Sorumlusu Suat Çakır ile birlikte basın toplantısı yapan Hüseyin Kalpar, geçen hafta oynanan Orduspor maçına değindi. Maçın kazanılmış olması durumunda elde edilecek averajları sıralayan Hüseyin Kalpar, "Kendi sahamızda

oynadığımız Orduspor maçı müthiş bir şov görüntüsü içerisinde başladı. Haftayı genel olarak düşündüğümüzde kazandığımız takdirde çok lehimizde olacaktı. Futbolda her türlü sonuç olabiliyor. Bu demek değildir ki, Samsunspor hedefinden uzaklaşmış bir anlayışa sahiptir. Şuanda en fazla gol atan 7. takımız. En az gol yiyen 3. takımız. Bu hafta Orduspor maçını kazansaydık 23 puanla bir basamak daha yukarıda ve 3. olacaktık. Birinci ve 2. olan takımlarla aradaki puan farkını 2 puan daha düşürmüş olacaktık" dedi.

"3 MAÇ ARASINDA EN ÖNEMLİ MAÇ GÜNGÖRENSPOR MAÇI"

Ligin bitmesine 3 maç kaldığını ve ilk maçın Güngörenspor ile oynanacağını ifade eden Hüseyin Kalpar, "Ligin bitimine 3 maç kaldı. 9 puan üzerinden hesap yapmamız gerekir. İlk maç Güngören maçıdır. Kim ne derse desin, eğer bu ligde oynuyorsa en az bizim kadar iyi takımdır. Biz nasıl diğer maçlara hazırlanıyorsak, Güngören maçı için de aynı şekilde hazırlanıyoruz. Güngören maçı bizim açımızdan yapacağımız 3 maçın en önemlisi" diye konuştu.

"OLUMSUZ YAKLAŞIMLAR BİR ŞEY KAZANDIRMIYOR"

Samsunspor'da olumlu gelişmelerinde olduğunun altını çizen Kalpar, "Olumsuzluklar insanlara hiçbir zaman bir şey kazandırmamıştır. Her defasında aynı şeyler söylenip yazıldığında insan olumsuzluklardan negatif ders alıyor. 'Hiç mi iyi bir şey olmadı?' şeklinde tavır alınıyor. Bu takım bizim takımımız, olumsuzluklar eğer ders veriyorsa yazılmaya devam edilsin. Çok fazla olumsuzluklar insanlara bir şey kazandırmıyor. Yazılanlara, konuşulanlara bakıyorum, doğru olanlarda var, yanlış konuşulanlarda var. Bu

yanlış konuşulanlar buraya faydalı olmuyor. Daha olumlu bakmak çok şey kazandırır. Severek yaklaşmak gerekir. Ben bu zamana kadar işimde hiç bahane uydurmadım. Bu takım geçen seneden beri bir tane sakat vermedi. Demek ki biz doğru çalışıyoruz. Futbolcu üzerine düşeni yapıyor, teknik heyet üzerine düşeni yapıyor, yönetici üzerine düşeni yapıyor. Bu bile müthiş bir avantaj Samsunspor için. Hiç mi iyi şeyler görünmüyor? Ben önce kurumumu düşünürüm. Samsunspor ne kadar iyi olursa bende o kadar iyi olurum" şeklinde konuştu.

"SAVAŞ'I BEN KADRO DIŞI BIRAKMADIM"

Tecrübeli futbolcu Savaş ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında sorulan soruları cevaplayan Kalpar, şu ifadeleri kullandı: "Savaş'ı ben silmedim. Savaş kendi kendini sildi. Geçen seneden beri buradan uzaklaşan oyuncular var, hiçbirisini ben uzaklaştırmadım. Ben kadro dışı kimseyi bırakmadım. Herkes kendisini bırakıyor. Yönetim benimle bu konuda toplantı yapmadı, kimseyle bir şey paylaşmadım. Sadece benden rapor istendi, bende rapor verdim. Hatta bazı şeyleri duymadım, görmedim. Sercan'ı ben kadro dışı yapmadım, kendi kendine yaptı. Hiçbir zaman Savaş ile ilgili yönetimle bir şey konuşmadık."

"BU SAMSUN'A YAPILAN HAREKETTİR"

Futbol Şubesi Sorumlusu Suat Çakır, Savaş'ın kadro dışı bırakılması konusunda yönetimin aldığı kararı açıkladı: "Pazartesi günü hocadan rapor istedik. Olay sadece bizim değil 30 kişilik kafilenin önünde olan bir şey. Hoca raporunu verdi, yönetimde değerlendirdik ve kadro dışı bırakıldı. Bu sadece hocaya yapılan bir hareket değil, bu kulübe yapılan bir hareket, Samsun'a yapılan bir harekettir. Bunu Savaş da kabul ediyor zaten. Yaptığının cezasını şuan çekiyor. Bizim yönetim kurulu demokratik bir yönetim

kuruludur. Herkes toplantıya katılır. Savaş olayı gündeme geldiğinde genel sekreter dilekçeyi okudu. Başkan bu durumda herkese söz verdi, sadece 4 dakika sürdü. Kadro dışı kalmasıyla ilgili karar verildi. Bunu burada tartışmamız bile üzüyor beni. Yönetimin yaptığı yüzde 100 doğru bir karardır. Bu, Samsun'a yapılan bir harekettir."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 16:00:05
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 16:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?