6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsunspor için dernek kuruluyor

Samsunspor'un bulunduğu mali sıkıntıdan kurtarılması ve kulüp giderleri için kaynak sağlanması amacıyla dernek kurulması kararı alındı.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın gündeme getirdiği 'Bin Altın Adam Projesi' kapsamında DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nın başkanlığında toplantı düzenlendi.

Milletvekili Suat Kılıç, oda, birlik, dernek ile ulusal, yerel TV, gazete ile ajans temsilcilerinin katılımıyla geniş çaplı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Proje hakkında bilgi veren Milletvekili Kılıç, işadamı, meslek grupları gibi kurum ve kuruluşların yer aldığı oluşumlardan temsilcilerin katımıyla bir dernek kurulmasının planlandığını, oluşturulacak derneğin denetimi altında tahsis edilecek hesaba para toplanacağını, her harcamanın kamuoyuna deklare edileceğini kaydetti.

Toplantıda geniş katılımla Samsun'un sahip çıkacağı oluşumun genel taslağının netleştirilmesinin amaçlandığı ifade eden Kılıç, "Samsunspor'un aylık kulüp giderleri 200 bin YTL'yi buluyor. Bin Altın Adam Projesi'yle alt limit 2 bin 500 YTL olmak kaydıyla 2008-2009 sezonu için 2 milyon 500 bin YTL toplamaktır ve devamını
sağlamaktır. Tabi bu alt limit, daha çok kaynak ve kişi olabilir" dedi.

Toplantıda diğer katılımcıların çeşitli görüşü üzerine Kılıç, "Projenin hiçbir siyasi amacı yok, olmadı. Burada Samsunspor'u kurtarmaya çalışıyoruz. Bu saatten sonra proje devam etsin, benim ismimin geçmesini dahi istemem. Dernek Samsun'a ait olmalı. Rota iyi niyet, polemik itiş kakışları kenara bırakalım. Samsunspor büyük bir risk altında. Geçen sene kayyumdan son anda kurtuldu. Samsunspor'u kayyumdan kurtarmaya çalışıyoruz. Yeni yönetim için sinerji oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Katılımcıların görüşüne başvuran ve ortak bir karar çıkmasını amaçladıklarını ifade eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsunspor'un yaşadığı sıkıntıyı birçok kulübün yaşadığını, görev sürelerince Samsunspor'un sıkıntılarından kurtulması için mücadele verdiklerini kaydetti. Projenin amacının kulübün mali sıkıntılarını aşmak ve bir can suyu vermek, geleceğe taşınmasında güven ve maddi kaynak oluşturmak olduğunu ifade eden Güzeloğlu, hedeflenen maddi rakamların büyük olmadığını, elbirliği ile toplanabileceğini vurguladı.

Projenin olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Vali Güzeoğlu, "Yeni veya ilk olan bir şeyi de yapmıyoruz. Başarılı örnekleri var. Proje kentin ve Samsun'un projesidir. Geniş bir katılım sağlanacak ve herkes taşın altına alını koyacak. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunu aşacağız" şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu, katılımcıların görüşünü aldıktan sonra ortak karar doğrultusunda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Samsun Barosu, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Samsun Spor, Eğitim Vakfı (SAMSEV), Samsun Dernekleri Federasyonu'ndan (SADEF) birer temsilcinin katılımıyla dernek oluşturulmasının kararlaştırıldığını açıkladı. 23 Haziran Pazartesi günü dernek tüzüğünün hazırlanarak kurulması, banka hesabının oluşturulması, herkesin destek sağlaması, gerekli duyurunun yapılması gibi konular hakkında da karar alındı.

Bu arada, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bağışta bulunacağını açıklayarak, banka hesabına bağışçı olarak ilk önce kendi isminin yazılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 19:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?