4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor Karadeniz derbisine hazırlanıyor

Samsunspor, Süper Lig’in 16. haftasında kendi sahasında oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başladı. Teknik Sorumlu Ertuğrul Sağlam, her takımı yenebilecek güçte olduklarını belirterek, "Centilmence bir maç olmasını diliyorum" dedi.

Nuri Asan Tesisleri’nde Teknik Sorumlu Ertuğrul Sağlam yönetiminde yapılan antrenmanda sakatlığı süren Celil takımdan ayrı çalıştı. Adalesindeki yırtık nedeniyle 2 haftadır sahalardan uzak olan Celil’in yarın takımla birlikte çalışmalara başlayacağı belirtildi. Celil’in Trabzonspor maçında oynayıp oynayamayacağının 1-2 gün içinde netlik kazanacağı bildirildi.

Antrenman sonrası soruları cevaplayan Teknik Sorumlu Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, saha ve seyirci avantajını kullanarak sahadan 3 puanla ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Trabzonspor’un ligin güçlü ekiplerinden biri olduğunu, iyi de futbol oynadıklarını hatırlatan Sağlam, "Biz de yetenekli ve kaliteli kadromuzun neler yapabileceğini ortaya koymuş durumdayız. Bu karşılaşmanın Samsunspor ve Samsun camiası açısından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu müsabakadan arzuladığımız sonucu alıp ilk devrenin son maçına rahat çıkmak istiyoruz. Bizim oyuncularımız yeteneklerini, kalitelerini ve tecrübelerini sahaya tamamıyla yansıtırlarsa ligde yenemeyeceğimiz takım yok. Trabzonspor’u da yenecek güçteyiz. Güzel bir karşılaşma olmasını ve centilmence geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Taraftarları bu maça gelerek takımlarını desteklemeye çağıran Sağlam, "Tribünlerin dolu olması bizim için çok önemli. Bugüne kadar dolu tribüne hiç oynayamadık. Samsunspor taraftarı sanırım sorumluluğunun bilincine varır ve takımını maça gelip destekler. Taraftarın desteği bizim için çok önemli" şeklinde konuştu. Özellikle son yıllarda Samsunspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçların tam bir dostluk havasında geçtiğini dile getiren Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu karşılaşmanın mücadele açısından çok çetin geçeceğini düşünüyorum. Bunun yanında karşılaşmada Karadeniz dayanışmasının ve dostluğunun bir örneğinin sergileneceğine inanıyorum. Kesinlikle hem Trabzonspor hem de Samsunspor camiası Türkiye’de centilmenliğe öncülük eden kulüplerin başında geliyor. Bu konuda her iki takımın yöneticilerinin, teknik heyetlerinin, futbolcularının elçilik yapacağına inanıyorum."

samsun
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?