4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor mağlubiyetin faturasını hakeme kesti

Kendi sahasında Gaziantepspor’a 3-1 mağlup olan Samsunspor’da mağlubiyetin faturası hakeme kesildi.

Samsunspor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Sağlam, maç sonrası yaptığı açıklamada, futbolcularını özellikle 10 kişi kaldıktan sonra ortaya koydukları performans ve kazanma azminden dolayı tebrik ederek, "Gaziantepspor karşılaşması bizim için çok önemliydi. 3 puan bizi eski havamıza getirip, galibiyetler serisi için bir fırsattı. Sonuçta, amacımıza ulaşamadık ve sahadan üzgün ayrıldık. Mağlubiyetin nedenleri hakemlerin bize karşı tavrı, maddi sıkıntı ve taraftar desteği göremememizdir" diye konuştu.

Sezon başından beri birçok maçta olduğu gibi bu maçta da aleyhlerine hakem kararlarının maça damgasını vurduğunu söyleyen Sağlam, "Mağdur oluyoruz. Yetkisi olanlar lütfen bizim maçlarımızı bir incelesinler ve bariz aleyhimize hakem hatalarını lütfen bir de kendileri görsünler. Futbolcu kardeşlerimi özellikle 10 kişi kaldıktan sonraki mücadelesi, iyi niyeti, çabaları için kutluyorum. Takdir edilmesi gereken bir olay. Bunca sıkıntının, yokluğun içerisinde ortaya konan mücadele mükemmeldi. Onları alınlarından öpüyorum. İnşallah bu mücadeleyi ve son dakikaya kadar kazanma arzusunu son haftaya kadar taşırız. Samsunspor’un önü gerçekten çok açık. Hem maddi hem de taraftar desteğine ihtiyacımız var. Bir taraftan da aleyhimize bariz hakem hataları inşallah bundan sonraki haftalara taşınmaz" dedi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, konuşmasına geçen hafta yaşadığı sıkıntıda kendisine destek olan Kulüp Başkanı Celal Doğan’a teşekkür ederek başladı. Samsunspor karşısında yakalanan penaltı pozisyonu ve kaleci Kerem’in kırmızı kartla oyundan atılmasının ilk yarı sonuna kadar kontrolü ellerine geçirmelerine yaradığını ifade eden Sağlam, "Ancak 2. yarıda topa çok fazla hakim olamadık. Bunun en büyük sebebi antrenmanlarda bile yan yana getiremediğimiz Jaziri ve Lazarov’un ilk defa yan yana oynamasıdır. İlerleyen haftalarda adaptasyon düzeldikçe daha zevkli ve göze hitabeden futbol oynayacağız. Hakemler konusunda şimdiye kadar yorum yapmadım. Ligin başından bu yana geçen senelerle mukayese edersek hakemlerin baskı ve etki altında kalmadan daha cesur kararlar aldıklarını görüyorum. Özellikle bu sene yapılan hatalar tabii ki var ama art niyet aramıyorum. Hakemleri dürüst ve art niyetsiz buluyorum. Biz de Gaziantepspor olarak hakemlere elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 09:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?