2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsunspor şikayetten vazgeçti

Samsun'da, büyükşehir belediyesine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 43 kişinin tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.


18 Nisan 2007 tarihinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında haklarında dava açılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, o dönemin Başkan Vekili Adnan Bahadır, Genel Sekreter Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ve müteahhit Hasan Uçak'ın da aralarında bulunduğu 43 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, sanıklar katılmazken, bazı sanıkların avukatları hazır bulundu. Dönemin Samsunspor Kulübü yönetiminin 13.11.2007 tarih ve 969 sayılı aldığı kararla davaya müdahil olarak katılma talebinde bulunmuş ve mahkeme bu talebi kabul etmişti. Ancak, yönetimin değişmesinin ardından Fuat Köktaş başkanlığındaki yeni yönetim yaptıkları inceleme sonucu Samsunspor Kulübü'nün adının geçtiği davaya müdahil olmaya gerek olmadığına karar verildi. SamsunsporKulübü'nün aldığı karar doğrultusunda mahkemeye sunulan dilekçede şu sözler yer aldı: "Geçmiş kulübümüzün yönetimi, davaya müdahil olarak katılma talebinde bulunmasının gerekli ve faydalı olacağı, ileride doğması muhtemel kayıpların önüne bu şekilde geçilebileceği gerekçeleri ile davaya müdahil olma kararı alınmış ise de, aradan geçen zaman içerisinde kulübümüz açısından doğan bir zarar olmadığı gibi doğması muhtemel bir zarar da beklenmemektedir. Bu nedenle kulübümüzün Samsun 2. Ağır Ceza
Mahkemesi'nde görülen söz konusu davayla ilgili müdahil talebimizden vazgeçilmesine karar verilmiştir."


Samsunspor Kulübü adına duruşmaya katılan avukat Ata Giritli, kulübün müdahil olmaması üzerine davadan çekildiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, dava dosyasının bilirkişi incelemesi için Ankara'ya gönderilmesine karar verirken duruşma ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?