26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsunspor tahkime gidiyor

Samsunspor Kulübü Basın Sözcüsü Mazhar Başoğlu, Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen saha kapatma ve diğer cezalara, TFF Tahkim Kurulu’na başvurarak itiraz edeceklerini söyledi.

Mazhar Başoğlu, Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, PFDK tarafından, 3 Mart tarihinde Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Samsunspor-Malatyaspor maçında meydana gelen olay, kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle Samsunspor Kulübü’ne 1 maç saha kapatma ve 10 bin YTL para cezası, futbolcu Adnan Güngör’e 3 maç resmi müsabakadan men, genel menajer Süleyman Hurma ile 19 Mayıs Stadyumu Sorumlusu Metin Ateş’e de 30’ar gün hak mahrumiyeti cezası verilmesini değerlendirdi. Başoğlu, "PFDK’nın aldığı kararlara, Tahkim Kurulu’na başvurarak itiraz edeceğiz. Cezaların hafifletileceğini umuyoruz" dedi.

Raporda Adnan’ın, kırmızı kart gördükten sonra hakeme küfür ettiğinin yer aldığını hatırlatan Başoğlu, "Adnan’ın, böyle zor durumda takımı kırmızı kartla 10 kişi bırakmasının yanında bir de hakeme küfrederek 3 maç ceza almasının mutlaka bir yaptırımı olacak. Adnan’ın bu konuda dikkatini çekeceğiz" diye konuştu.

Saha kapatmanın dışında 10 bin YTL para cezasının verildiğini dile getiren Başoğlu, "Malatyaspor maçında hakem Süleyman Abay’ın yapmış olduğu hareketler herkesin sabrını taşırdı. Haksız davranışlar karşısında herkes tepkisini gösterdi. Ancak, bu tepkiler sınırları aşmamalı. Sahaya atılan yabanca maddeler; şemsiye, saat ve sandalyenin karşılığında saha kapatıldı ve para cezası verildi. Bundan sonra kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda çok dikkatli olmalıyız. Bir kez daha saha kapatma cezası alırsak sıkıntıya düşeriz. Onun için taraftarlarımızdan, kızsalar dahi sahaya yabancı madde atmamalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Genel menajer Süleyman Hurma’nın 30 gün hak mahrumiyeti cezası almasının takımı çok etkileyebileceğini kaydeden Mazhar Başoğlu, "Tahkim Kurulu’na bugün itirazımızı yapacağız. Haklı gerekçelerimizi ortaya koyacağız. Verilen bu cezalarda indirim bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Denizlispor maçının Ordu’da oynanmasını istediklerini anlatan Başoğlu, şöyle konuştu: "Bizim arzumuz bu maçın Ordu’da oynanması. Ancak bunu Denizlispor’un kabul etmesi gerekiyor. Ulaşım açısından da Ordu, Denizlispor için daha uygun. Ordu’da oynanmasının kabul edilmemesi halinde Çorum’da oynanmasını isteyeceğiz."

Bilet fiyatlarını düşürdüklerini açıklayan Basın Sözcüsü Mazhar Başoğlu, kale arkasının 1, maratonun 2 ve kapalı tribünün 5 YTL olacağını belirterek, bu rakamların sahanın kapanmasından dolayı dışarıda oynanacak Denizlispor maçında da geçerliği olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 13:51:59
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?