4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor'a destek kampanyası

Samsun Valisi Mustafa Demir başkanlığında oluşturulan Tertip Komitesi tarafından mali krizde bulunan Samsunspor’a destek sağlanması amacıyla bir kampanya düzenlendi. Bir ay sürecek olan kampanyanın startı Büyük Samsun Oteli’nde Vali Mustafa Demir tarafından verildi. Gecede Samsun’un propagandasını yapan Samsunspor için bütün Samsunlular’ın elini taşın altına koyması gerektiği belirtilirken, geceye katılanların yaptığı konuşmalar Samsunspor adına gelecek için ümit verdi.

Samsunspor’u tanıtan sinevizyon gösterisinin gerçekleştirildiği gecenin sonunda sanayici ve işadamlarıyla sivil toplum kuruluşları kampanyaya ilk desteklerini verdi. Samsun Spor Eğitim ve Tanıtma Vakfı Başkanı Sadi Subaşı, vakıf olarak Samsunspor’un Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile yapacağı maçın bütün masraflarını karşılama sözü verdi.

Gecede Vali Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Ahmet Yeni ile Mehmet Kurt, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, STSO Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, sanayici ve işadamları ile Samsunspor yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Vali Mustafa Demir, gecede yaptığı konuşmada, Samsun’un en önemli simgelerinden birisinin Samsunspor olduğuna dikkat çekerek, "Takımımız 1-10 arasında devamlı iner çıkar, daha aşağısı yok. Kendi sahamızda yenmediğimiz bir takım yok. Yabancı sahada bile bir çok takımın korkulu rüyasıyız. O halde; Samsun’u simgeleyen, tanıtan, propagandasını yapan, gençlerimiz ve bizim deşarj vasıtamız olan Samsunsporumuz’a sahip çıkılması sonucuna vardım ve bir aylık süreli bir kampanya başlattım. Bu toplantıya gelenlere teşekkür ediyorum, gelemeyenlere de makamlarında ulaşacağız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sanayicilerimiz, derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız vasıtasıyla Samsunspor’a sahip çıkıp eskiden olduğu gibi ilk 10 arasına ve daha yukarılara çıkaracağız. Bunu yaparız, yeter ki sahip çıkalım. Sadece Samsunspor’a değil, şehrimize, sanayimize sahip çıkalım. Menfaatlerimizi korumak yolunda mücadele verelim. Hırsla, inat ve çabayla yolumuzu çizip hedefimizi belirleyelim. Bize yol gösteren, yardım eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Bir dönem Samsunspor’un başkanlığını yapan ve sıkıntıları yakından bilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor’un yalnız bırakılmaması gerektiğini söyleyerek, "Elimizden gelen her türlü yardımı yapmalıyız. Her kademedeki yöneticimiz bu konuya destek vermeli. Samsunspor Süper Lig’de olacaksa ki olacak, bu şehir elini taşın altına koyacak. Koyulmadığı taktirde, bu şehir yapılması gerekenlerle ilgili daha fazla yükümlülük hissetmezse bu işi yürütmek zor. Bunun bilincinde bir avuç insan biz buradayız. Dalga dalga şehrin değişik kesimlerine yansıtmalıyız. Bu yardım kampanyasına bu akşam start verildi. Bir aylık süre içinde devam etmeli. Samsunspor’un güçlüğü aşması için elimizden geleni yapmalıyız ve şunu bilmeliyiz; şu anda dönemsel olarak yaşanan bu güçlüğün aşılması için her şeyin hallolmayacağını ve sürdürebilmesi için sürekli katkının gerektiğini de asla unutmamalıyız" diye konuştu. Süper Lig’de mücadele eden kentlerin hepsinin Süper Lig’de olmanın bedelini bir şekilde ödediklerini de söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Daha doğrusu kulüplerine katkı için ellerinden geleni yapıyorlar. Samsun bu katkıyı o şehirlerden daha fazla vermek zorunda. Başka şehirlerdeki takımların arkasında çok özel sermaye grupları bulunuyor. Şehrin katkısıyla ayakta duruyor gibi görünen o illerin takımları çok özel bir takım ekonomik katkılarla ayakta duruyor. Samsun’da özel bir katkı yok ve bunu beklemiyoruz. Biz genişletilmiş katkılarla Samsunspor’u ayakta tutmanın daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Katkı vermek zorundayız başka çaremiz yok. Kimse Samsunspor’u finanse etmez. Bunu yine ’Samsun’u seviyorum’ diyen insanlar yapacaktır. Sonucun güzel olacağını umuyorum."

Samsunspor için kampanya düzenlenmesi noktasında büyük emeği bulunan isimlerden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir da, Samsunspor’un hakikaten zor şartlar altında ve imkansızlıklar içinde ligde tutulduğuna işaret etti. Demir, "Samsunspor kazandı sevindik, kaybetti suçladık. Ama çoğumuz taşın altına elimizi sokmadık. Yükleri hafifletmeliyiz. Hep bu kulübü birileri sırtında taşıyacak, biz sadece maçlara gidip seyredeceğiz, galibiyette alkışlayıp mağlubiyette dönüp geleceğiz. Hiç oralı bile olmayacağız. Büyük imkansızlıklar içinde şehrimizin onurunu bir görev anlayışı içinde sırtında taşıyan bir kulübümüz var. Her türlü zorluğa rağmen yine de şu anda devasa bütçeli kulüplerin arasında başarılı bir konumda. Kulüp başkanımız, yöneticilerimiz, teknik adamlarımız, futbolcularımız, herbiri ellerinden gelen fedakarlığı gösteriyorlar. Bu nedenle buradayız ve başlatılan kampanyaya destek vermeliyiz. Samsun’a ait olmanın ve Samsunspor gibi güzel bir kulübe sahip olmanın gururuyla kulübümüze el uzatmanın zamanı gelmiştir. Bunu yapacağız. Samsunlu sporseverler Samsunspor’un maçlarına gerektiği kadar tribün desteği vermiyor. İlçelerimiz Samsun’un merkezindeki maçlara yabancı kalıyor. Bu ilçeler Samsun’un ilçeleri değil mi? Başka illerin ilçeleri, beldeleri araçlarla lojistik destek sağlıyor. Belediye başkanlarımız lütfen Samsunspor’a lojistik destek sağlasın. Sağlamalı" dedi.

Tertip Komitesi’ne ve geceye katılanlara duygusal bir şekilde hitap eden Samsunspor’un Başkanı İsmail Uyanık ise, konuşmasıyla büyük alkış aldı. Uyanık, geceye katılanlara teşekkür ederek, "Bizimle başka konularda da, şehrin rantlarının bir kısmını kulübümüze aktarabilmenin istişaresini ilimizdeki bütün yöneticilerimizle bir süredir yapıyoruz. Ben hayatımda hiçbir zaman kötü bir şey olmamasına rağmen para istemek için organizasyon düzenlemedim. Burada çok duygulandım. Bugüne kadar kimseden tek kuruş istemeden, cebimden de para harcayarak kulübü bugünlere getirebildim. Bugün el açıyorsunuz. Ama 1 lira, ama 5 lira. Zaten parayı da biz istemiyoruz, tertip komitesi toplasın versin. Buraya gelen bütün yöneticilerimize, ayrıca son zamanlarda hiç görmediğimiz ilçe belediye başkanlarımızı da burada görmekten ayrıca çok büyük bir mutluluk duydum. Biz bu işi becerelim. Ekonomik sıkıntının Samsunspor’da konuşulmaması için hep "Kol kırılır yen içinde kalır" politikasını izlemiştik. Bu defa sadece kendiliğinden akışına bıraktık, müdahale etmedik. Şehrimizin ne kadar sahiplenilip sahiplenilmediğini inşallah hep birlikte göreceğiz. Para hiç önemli değil, Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, Sayın Milletvekili ve herkes burada. Çok teşekkür ederim. Bu bize yeter" diye konuştu.

Gecede AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Mehmet Kurt, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş da birer konuşma yaptı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 12:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?