2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsunspor'a destek sözü

Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor'a Büyükşehir Belediyesi olarak destek vereceklerinin sözünü verdi" dedi.


Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç bugün yaptığı basın açıklamasında, Samsunspor'un son durumu hakkında bilgi vererek, cuma günü yapılacak olağanüstü kongre ve Altay maçında alınan mağlubiyeti değerlendirdi. Başkan Hakkı Tomaç, Altay maçından alınan 4-0'lık mağlubiyetin Samsunspor'a yakışmadığını, Diyarbakırspor maçı da dahil bir maç daha kaybedildiği takdirde Samsunspor'un cehennem kuyusunda olacağını söyledi. Başkan Tomaç, "Herkes Samsunspor'dan başarı bekliyor. Bu başarının gelmesi için kulübün içerisinde bulunduğu idari ve mali krizden mutlaka kurtulmak zorundadır. Büyük bir destek parlamenterlerden de gelmedi. Başka kulüplere bakıyoruz sırtını dayadığı bir amcası dayısı bakanı var ama Samsun'da 6 tane milletvekilinin bile '100 Altın Adam' kampanyası dışında elle tutulur gözle görülür bir katkısı bile olmadı" dedi.


Geçici yönetim olarak göreve başladıklarını ve yönetimin olarak amaçlarının Samsunspor'un sorunlarını çözecek yeni bir yönetim oluşturmak olduğunu vurgulayan Tomaç, "Bugün belediye başkanlarını ziyaret ettim. Bu ziyarette geçicide olsa yönetimde bulunan arkadaşlarımda olsaydı daha etkili olurdu. Biz Samsun'u Samsunspor'la bütünleştiremezsek bu sıkıntılardan kurtulamayız. Şehrin dinamitleri olan şehrin valisinden milletvekillerine, belediye başkanlarından Ticaret ve Sanayi Odası'na kadar herkesin bir
araya gelmesi lazım.

Herkesin ayda 20 TL'den 50 TL'ye kadar Samsunspor'a sabit bir ücret ödemesi ve kulübün aylık geliri olması gereklidir. Bu şekilde şehrin Samsunspor'un içine girmek ve durumunu takip etme isteğini doğuracaktır. Bunu yapmanın yöntemini bulmamız gerek" şeklinde konuştu.


Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile uzun ve güzel bir görüşme yaptıklarını söyleyen Başkan Tomaç, "Başkan Yılmaz'ın seçim öncesi Samsunspor'u konuşmasının yanlış anlaşılacağı ve seçim malzemesi gibi değerlendirileceğini düşündüğü için uzak kalmayı tercih ettiğini, bu durumun hiçbir zaman Samsunspor'a katkı vermeyeceği anlamına gelmediğini ve Samsunspor'un Samsun'un bir markası olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi olarak elinden ne geliyorsa yapacağının sözünü vereceğini söyledi.

Bizlerde bu gelişmeden aldığımız cesaretle bugün durumu alt belediye başkanlarına ilettik ve Büyükşehir ile koordineli olduğu taktirde destek konusunda bir takım ümitler verdiler. Bu durum oluşacak yeni yönetime birazda olsa destek verecek bir gelişmedir. Şu andaki yönetimin sorunları aşması mümkün değildir. Mutlaka cuma günü yapılacak kongrede iyi bir yönetimin oluşması gerekmektedir. Umut ediyorum bu oluşuma katılmak isteyen bir yönetim çıkar. Eğer kongrede bir yönetim çıkmazsa geçici olarak
kurulan bu yönetim devam etmek zorunda kalacaktır. Bu yönetimde istifa etmek zorunda kalacağı için kulüp maalesef kayyuma kalacaktır" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 09:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?