5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsunspor'a mektuplu tehdit

Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu, Temmuz ayı ortalarında isimsiz bir mektup aldıklarını belirterek, "Fenerbahçe-Samsunspor maçıyla ilgili bazı hadiseler olabilir. Eğer delil bulursam size şöyle yaparım, böyle yaparım' diye yazıyordu" dedi. 

Nuri Asan Tesisleri'nde, Cihan Oskay'ın şike iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Mazhar Başoğlu, şike iddialarının asılsız olduğunu kaydetti. Başoğlu, Samsunspor hukukçularının konuyu incelediğini belirterek, "Cihan Oskay hakkında önümüzdeki günlerde dava açacağız. Ayrıca, yasal açıdan inceleme bittikten sonra program ve programcı hakkında da dava açmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

İddiaları, "Saçma sapan" olara nitelendiren Başoğlu, "Samsunspor'un o sezon Cinik Tesisleri'nde 3 gün kamp yapıyor. Bu kampın orada yapılmasının sebebi de dışardan gelebilecek bu tür baskılara karşı futbolculara ulaşılmamasını sağlamak içindir. Bu asılsız iddialara saygın bir televizyon programının ve programcısının, yine Türkiye'nin saygın bir gazetesinin alet olması çok üzücüdür. Bunu şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu. 

Milli Takımlar Baş Danışmanı Fatih Terim'in Yücel Uyar'a U 20 Milli Takımı'nın Teknik Direktörlüğü konusunda teklif yaptığını hatırlatan Başoğlu, "Umarım Federasyonumuz ve Fatih Terim bu saçma iddialara prim vermez ve Yücel Uyar ile çalışır. Çünkü Yücel Uyar Türkiye'de bunu hak eden nadir insanlardan biridir" ifadelerini kullandı. 

"Bazılarının Fenerbahçe ile ilgili sıkıntıları varsa buna Samsunspor'a alet etmesinler" diyen Başoğlu, "Çünkü geçmişte de çıkan şaibelerde hep bu bağlamda olmuştur. 4 büyük kulüple sorunları olan hep Anadolu takımlarını suçlamıştır" açıklamasında bulundu. Temmuz ayı ortasında isimsiz bir mektup aldıklarını önü süren Başoğlu, "Temmuz ayında bir mektup geldi. Şuan tam detayını hatırlamıyorum. Çünkü bu tarz mektuplar neredeyse her gün geliyor. Şöyle bir kontrol ettim. Büyük ihtimalle bu mektubu gönderen bu iddiaları ortaya atan şahıs olabilir. Çünkü mektupta, 'Fenerbahçe ile ilgili delil topladığını, 2000-2001 yılında Samsunspor-Fenerbahçe maçında bazı hadiselerin olabileceğini, eğer delil bulursam size şöyle yaparım böyle yaparım' ifadeleri bulunuyordu. O gün o mektuba önem vermedim. Kaldırıp attım" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 16:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?