4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor'a polis baskını

SAMSUNSPOR DERNEK BAŞKANLARINA POLİS BASKINI

Samsun polisi, Samsunspor taraftar dernek başkanlarının evlerine baskın yaptı. Evlerinde arama yapılan taraftarlar gözaltına alınmazken, daha sonra ifadelerine başvuruldu.

12 dernek ve taraftar liderleri Nuri Asan Samsunspor Tesisleri önünde bir araya gelerek, taraftarlarla basın açıklaması yaptı. Dernek başkanları adına açıklama yapan Erol Ündücü, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbar sonucunda, 23 Kasım sabaha karşı Samsunspor taraftar derneklerinin önde gelen isimlerinin evine yapılan operasyonlarda, evlerinin arandığını, eşlerinin çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu, aramalarda ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ileri sürdü. Ündücü,

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gittiğimizde bize yapılan suçlamaları paylaşmak istiyoruz. Taraftar derneklerinin çocukları uyuşturucuya alıştırdığı, insanların sokakta yürüyeme korktuğu, haraç alıp zarar verdikleri, Samsunspor'un parasının alınan taraftar gruplarına gittiği, Samsunspor'un yöneticilerinin de korktuğundan veya menfaatleri icap ettiğinde haraç verdikleri gibi kabul edemeyeceğimiz sorularla karşı karşıya kaldık. Biz buradan Samsun Valisi'ne, Samsun Cumhuriyet

Başsavcımıza ve Samsun Emniyet Müdürümüze sesleniyoruz. Sizlere gelen şikayetlerin üzerine daha cesur ve sert bir şekilde gidiniz" dedi.

Türkiye'deki spor kulüpleri içersinde taraftarlarına çok eziyet çektiren başka bir yönetim kurulunun Türk futbol tarihinde olmadığını öne süren Ündücü, "Sadece taraftar derneklerine değil, maça gelen kişisel taraftarlara, gerek stat giriş çıkışında, gerekse deplasmanda bu kadar düşman gibi davranan başka bir yönetimim yoktur. Bütün bu yaşanan olaylardan dolayı en ufak bir girişimde bulunmayan, bir geçmiş olsun deme büyüklüğünü göstermeyen Samsunspor yönetimini kınıyoruz" diye konuştu.

Ündücü, yaşadıkları haksızlık karşısında imza kampanyası başlatacaklarını, Samsunspor-Orduspor maçında protestoda bulunacaklarını kaydetti. Daha sonra dernek başkanları talep üzerene tesislere giderek Samsunspor Divan Kurulu üyeleriyle görüştü.

SAMSUNSPOR DERNEK BAŞKANLARINA POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 17:14:05
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 18:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?