6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsunspor'da aday sıkıntısı

Samsunspor Olağanüstü Kongresi'nde aday çıkmayınca, mevcut yönetimin olağan genel kurula kadar devam etmesi kararı alındı.


Geçen hafta yapılması planlanan, ancak çoğunluk sağlanamaması nedeniyle bugüne ertelenen kırmızı-beyazlı ekibin olağanüstü kongresi, Kutlukent Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Av. Ediz Durmuş Bilgin'in yaptığı kongreye Vali Yardımcısı Mesut Eser, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, TFF Bölge Müdürü Ünal Erdemli ve 56 delege katıldı. Kongrede eski başkanlardan Hakkı Tomaç, mevcut yönetimin devam etmesi için divana önerge verdi. Önerge Divan Başkanı tarafından okundu ve
açık oylamaya sunuldu. Önerge, oybirliğiyle kabul edildi.


Oylamanın ardından kürsüye gelen Kulüp Başkanı Fuat Köktaş, kulübe sahip çıkılması gerektiğine işaret ederek, "Artık gerekenler ne ise onların yapılmalı, yoksa Samsunspor, Bank Asya 1. Lig'de bile kalamaz" dedi.


Samsunspor'da 5 aydır görev yaptıklarını hatırlatan Köktaş, "Bu 5 ay içerisinde neler değişti ki biz bu kongre kararını aldık? Samsunspor yıllardır yönetim ve ekonomik sıkıntıları bir arada yaşıyor. Bu sıkıntılar içerisinde şehrin önde gelenleri bizlere bu görevi verdiler. Biz de bu görevi aldık ve bugüne geldik. Samsunspor'un sıkıntılarını aşmak, takımın ligi ilk 10'da tamamlamasını sağlamak ve gelecek yılın takımını hazırlamak için bu görevi kabul ettik. Lisanslı futbolcusu olmayan bir kulüpten, bugün 35 lisanslı oyuncusu olan bir kulüp haline geldik. Bizler ekonomik sıkıntıları aşmak için projeler ürettik. Ama hiç birisi destek görmedi. Gelmiş olduğumuz noktada bizleri başarılı buluyorlar. Ama biz kendimizi başarılı bulmuyoruz. Nedeni, bu şehri takıma sahip çıkması için hala ayağa kaldıramadık. Bizler olağanüstü kongre kararı alırken, belki bizden kaynaklanan sorunlar olabileceğini düşünerek ve bu şehrin desteğini tam anlamıyla alamamamızdan dolayı bu kararı almak durumunda kaldık. Samsunspor herkesin başarısıyla sevindiği, başarısızlığıyla üzüldüğü bir üst kimliktir" diye konuştu.


Kasımpaşa'nın yıllık 1.5 milyon YTL otopark geliri olduğuna değinen Başkan Köktaş, şunları söyledi: "Bu şehrin markalaşması olacaksa, herkes bir yerlerde aramasın. Bu marka Samsunspor'dur. Şehrimizi tanıtacağız diye projeler üretiyoruz. Bu iş sadece yönetimin işi değildir. Şehrin artık önde gelenleri ayağa kalmak zorundadır. Bu şehir her dönemde 1-2 kahraman aramaktan vazgeçmeli. Biz bu kararı alırken, Samsunspor'un geleceğini düşünerek aldık.

Samsunspor, şehrin sanayicileri ve iş adamlarından almış olduğumuz 5 milyon YTL ile ayakta kaldı. Artık gerekenler ne ise onların yapılması gerekiyor. Yoksa Samsunspor, Bank Asya 1. Lig'de bile kalamaz. Yarından tezi yok kimler ne yapması gerekiyorsa, herkesin üzerine düşen görev ne ise onu yapmak ve bu takımı sahiplenmek ve sahiplendirmek zorunda. Şimdi slogan değil, eylem zamanıdır"


Köktaş, Şubat 2009'da yapılacak olağan kongreye kadar görevlerinin başında olacaklarını sözlerine ekledi.
Vali Yardımcısı Mesut Eser, valilik olarak her zaman Samsunspor'un yanında olduklarını vurgularken, SAMSEV Başkanı Sadi Subaşı'nın konuşmasının ardından kongre sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 09:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan uzal IP: 88.226.35.xxx Tarih : 6.12.2008 16:26:00

Samsunspor.a başkanlık yapacak takımı maddi sıkıntılardan kurtaracak tek isim Galip Öztürk.tür.tabi Galip beye destek olmak gerek.klübe bazı gelirler büyükşehir belediyesi tarafından bağışlanmalıdır.tüm sivil toplum örgütleri birleşip Galip Öztürk.e aday olması için destek olmalıdır..Kulübün paralarını har vurup harman savuranlar şimdi piyasada yok nedense..