4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsunspor'da galibiyet sevinci

Maçın ardından Samsunspor’lu forvet Cenk İşler, iki penaltının verilmediğini söyleyerek hakeme tepki gösterirken, defans oyuncusu Şenol Yavaş ise, galibiyeti Teknik Sorumlu Ertuğrul Sağlam’a hediye ettiklerine değindi.


Samsunspor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Sağlam ise galibiyetin kendilerini mutlu ettiğini açıkladı. Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ligin ilk 5 maçında alınan 2 puanın ardından İstanbulspor karşısında alınan 3 puanın camiayı mutlu ettiğini dile getirdi. Sezon başından beri ortaya koydukları futbolu sonuca yansıtamadıklarını kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Bundan önceki maçlarımızda da kendi sahamızda rakibimize büyük üstünlük sağlıyorduk. Ancak sonuç olmuyordu. İstanbulspor karşısında 2-1’lik skorla güzel oyunumuzu sonuca yansıttık. 9-10 net gol pozisyonunun değerlendirilemediği bir karşılaşmada özellikle 2-0’ın ardından yenilen 1 gol, son 2 dakikanın da kötü geçmesi bizi düşündürdü. Gol yollarında gerekeni yapacağız. Bunun için çok çalışacağız" dedi. Karşılaşmada futbolcularının azim ve kararlılığının ise gurur verici olduğuna değinen Sağlam, aynı azim ve performansın önümüzdeki lig maçlarında da devamını diledi. Sağlam, "Ben de futbolculuktan geliyorum ve eski forvetim. Gol atamayınca, 6 pastan golü kaçırınca suçlu aranır. Şöyle bir 6 maçlık sezona bakınca takımımız geçen ligde neredeyse bir yarıda girilen gol pozisyonu kadar pozisyona girmiş. Ancak sonuç yok. Bunun çaresine bakmak zorundayız. Sadece ’şanssızlık’ deyip geçemeyiz. Stresten de kaynaklandı. Sporcularımın İstanbul maçıyla güveni yerine geldi. Bizim takım pozisyona giren bir takım" diye konuştu. Gazetecilerin, "2 penaltının verilmemesi" ve yedekte kalan forvet Serkan’ın son oyuncu değişikliğinden sonra kulübeyi terketmesiyle ilgili sorularını da cevaplandıran Sağlam, şöyle devam etti:
"Penaltıları iyi değerlendirmek gerekir. Müdahale var gibi görülüyor. Ama ince eleyip sık dokumak zorundayız. Hatalar olabilir. Hakemleri de eleştirmek çok doğru değil. Serkan konusuna gelince. Bizim takımımızda çok iyi oyuncular var. 4-5 as oyuncumuz yedekliği Samsunspor’da yaşıyor. Haliyle zor. Ancak, hepsi olaya alıştılar. Takımımız bu noktada fedakar. Serkan da bu hafta yedekte kaldı. Oyuna girip galibiyeti tatmak istedi. Taktik gereği Serkan’ı kullanamadık. O da izin alarak sakin bir şekilde ayrıldı. Bir tepki yok."
Samsun’dan mağlubiyetle ayrılan İstanbulspor’un Teknik Direktörü Erol Tok ise, "Samsunspor’u tebrik ediyorum. İki takım da sahaya kazanmak için çıktı. Biz bundan sonraki maçlara bakacağız" dedi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 10:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?