2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsunspor'da olağanüstü kongre

Samsunspor'un Olağanüstü Kongresi'nde, kulüp başkanı Hakkı Tomaç ve yönetim kurulunun sezon sonuna kadar göreve devam etmesi kararlaştırıldı.


Samsunspor Olağan Kongresi, İlkadım Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Samsun Valisi Hasan Basari Güzeloğlu, Samsunsupor'a destek verilmeye devam edileceğini, kongrede oluşan tablonun bunu gösterdiğini kaydetti.


Uzun bir aradan sonra Samsunspor'un kongresine katılan ve Samsunspor'la ilgili gerçekleştirilen "A Takımı Operasyonu" sonrasında yaşadığı sıkıntıları dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Son dönemde benim yaşadığım sıkıntıları, Allah kanlı düşmanıma bile yaşatmasın. Hak etmediğimiz halde birçok ithama maruz kaldık. Arkadaşlarım dahil inim inim inlediler. Bir yargı süreci devam ediyordu ve bu süreçte benim konuşmam yanlış olurdu. Ama yaşadığımız sıkıntıların bilinmesi de gerekli.


58 yaşında mahkeme salonlarında esas duruşta hesap veriyorum. Kızılcık şerbeti içtik, kan kustuk bu süreçte. Zamanı geriye alamıyoruz. Artık geçmişe bir sünger çekmemiz gerekli ve geleceğe bakmalıyız" dedi. Yılmaz, Samsunspor'un dünyanın merkeziymiş gibi göstermenin yanlış olduğunu, ilde fakir insanların alt yapı, istihdam gibi sorunlarının olduğunun da altını çizdi.


AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Samsunspor'un sahibinin Samsun halkı olduğunu, bunun birkaç kişinin üzerine yıkmanın yanlış olduğunu, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç, kulübün 28 milyon TL borcu olduğunu, 2008-2009 yılı sezonun bitmesine az bir zaman kala, yönetim değişikliğini takımı olumsuz etkilediğini belirtti.


Kongrede yapılan konuşmalarda, Samsunspor'un 16 milyon TL'yi bulan kamu borçlarının, diğer temliklerin kaldırılması gerektiği, geçmiş dönemlerde yapılan usulsüzlükler olduğu, haziran ayından buyana çalışanların maaşlarının ödenmediği ve futbolcu alacaklarının olduğu vurgulandı.


Yeni adayların çıkmamsı üzerine divan, gelen önerge doğrultusunda eski yönetimin görevi sürdürmesini oyladı ve bu kabul gördü. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Başkan Hakkı Tomaç, Yönetim Kurulu Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Turgut Tüfenk, Kazım Yılmaz, Sadi Subaşı, Necat Anıl, Fevzi Apaydın ve Eyüp Güler."
Kongreye İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, TSO Başkanı Sali Zeki Munzioğlu ve çok sayıda delege katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 09:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?