2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsunspor'dan hakeme tepki

Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, Orduspor maçında hakemin verdiği kararlar ile Samsunspor'un puanlarının gasp edildiğini söyledi.

Başkan Köktaş, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, deplasmanda aldıkları Orduspor mağlubiyetini ve kulüpte yaşanan son durumları değerlendirdi. Toplantıda yönetim kurulu üyeleri Cahit Kaya ve Abdi Azgar da hazır bulundu. Başkan Fuat Köktaş, Orduspor maçında arzu ettikleri puanlarla dönemediklerini ve çok iyi başladıkları maçın sonucunu getiremeyerek 3 puanı Orduspor'a bıraktıklarını söyledi. Orduspor maçının deplasmanda maç kazanamayan Samsunspor için dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Köktaş, "Maalesef bu haftada bunu başaramadık. Ligdeki tırmanışımız bir anlamda durmuş oldu. Bank Asya 1. Lig'de her takım her takımı yenecek güçte. Ne şampiyon adayı olan takımların ne de düşme hattında olan takımların yeri garanti değil. Uzun ve çetin bir ligde mücadele ediyoruz. Bu maçı geride bırakarak kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız Boluspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacağız. Boluspor maçını kazanmak için hazırlıklar yapılacaktır" dedi.
Orduspor maçında hakem Hüseyin Sabancı'nın vermiş olduğu kararları değerlendiren Fuat Köktaş, "23 hafta boyunca oynadığımız maçlarda hakemler hakkında Samsunspor camiası olarak hiçbir yorumda bulunmadık. Ama Samsunspor, Orduspor maçında hakemin sonuca etki eden kararları ile mağdur duruma düşmüştür. Bu kararlar ile Samsunspor'un puan yada puanları gasp edilmiştir. Biz bu durumda art niyet aramıyoruz. Ama bir takımın bir maçta bu kadar mağdur edilmesinin izahını bulamıyoruz. Bu yapılan haksızlığı ilk kez
ilgili mercilere rapor olarak sunmayı düşünüyoruz. En azından yapacağımız bu çaba ile diğer takımlarında mağdur olmasını engellemiş oluruz" şeklinde konuştu.

Orduspor maçında Samsunspor taraftarının olumsuz davranışları ile ilgili olarak Başkan Fuat Köktaş, "Taraftarımız bizi zaman zaman mutlu ediyor zaman zamanda üzüyor. Samsunspor ismine yakışır bir şekilde davranmadıkları içinde özellikle deplasmandaki maçlarda iyi bir çizgi çizmiyor. En son Orduspor maçında Samsunspor'un kimliğine yakışan bir taraftar örneği sergilemediler. Ölülerimiz için saygı duruşunda Orduspor aleyhinde tezahürat ederek ölülerimize de saygı göstermediler. Giresunspor, Manisaspor ve Orduspor maçlarında taraftarımızın yapmış oldukları davranışlarından dolayı ekonomik sıkıntı çeken kulübümüze 2 bin 500 TL para cezası geldi. Bundan öncede verilen para cezaları var. Taraftarlarımız tahmin ediyorum bu durumu kendi aralarında değerlendireceklerdir. Bu olumsuzlukları yapanlara müsaade etmeyeceklerini umuyorum. Taraftarımızı arkamızda destek olarak görmek istiyoruz. Taraftar taraftar gibi olmalı" diye konuştu.

14 Mart tarihinde yapılacak olağan kongreye de değinen Köktaş, yönetim kurulu olarak hazırlıklarını sürdürdüklerini, gelecek hafta itibari ile net şekillenmelerin olacağını tahmin ettiklerini ve Samsunspor'un sezon sonunu tamamlayabilmesi için gerekli ekonomik şartların hazırlanmasını umut ettiklerini vurguladı. 21 Şubat'ta yapılan kongrede destek verildiği taktirde adaylığını koyacağını söylediklerini, bundan sonraki düşüncelerinin ne olduğu sorusuna ise Başkan Köktaş, gelecek hafta bir süreç yaşanacağını, yaşanacak duruma göre olumlu ya da olumsuz kararı paylaşacağını ve bu akşam Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun daveti üzerine toplantıya katılacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 19:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?