3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsunspor'un 22 yıllık acısı

SAMSUNSPOR'UN 22 YILLIK ACISI

Bank Asya 1. Lig takımlarından Samsunspor, 1989 yılında meydana gelen trafik kazasında kaybettiği futbolcu, teknik direktör ve kulüp çalışanlarını andı.

1989 yılında 1. Lig'de mücadele ederken Malatyaspor deplasmanı için yola çıkan Samsunsporlu futbolcu ve kulüp çalışanları, kulübün otobüsü ile Havza'da trafik kazası geçirdi. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Bodaloğlu, Mete Adanır, Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetti. 22 yıl önce yaşanan olayın ardından bugün Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor, kazada hayatını kaybeden futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanlarını unutmadı. Teknik Direktör Nuri Asan ve şoför

Asım Özkan Samsun'da bulunan mezarları başında anılırken, futbolcu Muzaffer Badaloğlu Zonguldak'taki kabri başında, futbolcu Mete Adanır KKTC'de bulunan kabri başında, Tomiç ise Yugoslavya'da bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Nuri Asan'ın Samsun Asri Mezarlık'ta bulunan kabri başında dualar okunurken, Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, taraftarlarda düzenlenen törene katıldı. Acı kazanın yaşandığı dönemde Samsunspor Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Hakkı Tomaç, "Onlar madden aramızdan ayrılmış olsalar bile manen gönüllerimizde yaşayacaklar. Aradan geçen 22 yıllık sürece rağmen anılar halen hafızalarımızda dün gibi taze. Onlara Allah'tan

rahmet, bu olayda yaralanan kardeşlerimiz için de bundan sonraki yaşamlarında sağlık diliyorum. Allah böyle acıları ne Samsunspor'a ve Türk futboluna yaşatmasın" dedi.

Aynı kazada yaralanan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan takım kaptanı Emin Kar, "Unutulmamak güzel bir şey ama kimsenin başına böyle bir kazanın gelmesini istemeyiz. Bir futbol hayatından sonra tekerlekli sandalyede yaşamak zor oldu ama eşimin, ailemin, ağabeyimin büyük katkıları oldu. Çok zor günler atlattık, arkamızda Samsunspor sevgisi var. Kaderimize razı olduk, yaşamımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Meydana gelen kazanın 22. yılı anısına Uğur Mumca Parkı civarında bulunan bir elektrik trafosu Samsunspor'un renklerine boyanırken, Samsunsporlu taraftarlar tarafından binalara dev bayraklar asıldı. Kırmızı-beyaz trafonun üzerinde kazada hayatını kaybedenlerin isimleri yazıldı.

SAMSUNSPOR'UN 22 YILLIK ACISI
SAMSUNSPOR'UN 22 YILLIK ACISI
SAMSUNSPOR'UN 22 YILLIK ACISI
SAMSUNSPOR'UN 22 YILLIK ACISI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 15:07:01
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 12:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?