6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'un 3 temel dinamiği

Gelişme Stratejisi'nde Samsun'un 3 ana gelişme dinamiği tarım, uluslararası ticaret ve uzman iş gücü olarak belirlendi.

DPT tarafından da onaylanan İl Gelişme Stratejisi'ne göre, 3 alanda Samsun'da büyük gelişmeler bekleniyor. Samsun'un güçlü yönleri değerlendirmelerinde tarım ön plana çıkarken, büyük potansiyel olduğuna dikkat çekiliyor.

İlk gelişme dinamiği olarak tarım ve tarıma dayalı sanayi, ikinci gelişme dinamiği olarak uluslararası ticaret, ihtisaslaşma hizmetleri, üçüncü olarak uzman işgücü istihdam eden sanayi olarak belirlendi. Hizmet sektörünün İl GSMH'si içindeki oranı yüzde 56, sanayinin ilde oluşturduğu katma değere katkısı ise yüzde 20 olarak hesaplanırken, sanayinin katkısının artırılması için Samsun'da hammaddeye ve pazara yakınlığa bağımlı olmayan sanayilerin geliştirilebileceği tahmin ediliyor.

Samsun'un kent vizyonu ise Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki ülkeler, Avrupa Birliği ve Türk cumhuriyetleri ile olan ilişkilerinde önemli bir rol oynayan üretim, ticaret ve hizmet merkezi olarak yönlendiriliyor. Bu arada, Samsun İl Gelişme Stratejisi, iki stratejik amaca odaklanarak iyileşme ve ekonomik sağlama öneriliyor. Samsun'da gelişmeyi destekleyen bir ortam oluşturmak ve yüksek katma değer üreten istihdam oluşumunu destekleme olarak öneriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 13:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?