2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'un 5 yıllık yol haritası hazır

SAMSUN'UN 5 YILLIK YOL HARİTASI HAZIR

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun'un 5 yıllık yol haritasının hazır olduğunu söyledi.

Karanfil, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu çerçevesinde Samsun'un 2010-2014 yılı İl Özel İdaresi Strateji Planı'nı İl Genel Meclisi'nin kabul ettiğini duyurdu. İl Özel İdaresi Stratejik Planı'nın, kamu idarelerinin; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla hazırlandığını ifade eden Karanfil, "Bu ay bizim için çok önemli bir aydı. Çünkü İl Özel İdaresi Stratejik Planı meclisimizce kabul edildi. Bu plan sadece bu ayı ya da yılı ilgilendiren bir konu değil, 2010-2014 yıllarını kapsayacak ve 5 yıllık yol haritamızı belirleyecek bir plandır" dedi.

Vatandaş odaklı, şeffaf, hesap verilebilir hizmet anlayışı ile kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirmeye çalıştıklarını söyleyen Karanfil, Samsun için hazırlanan planla Samsun'un kırsal alt yapı hizmetlerinde, eğitim, sağlık, sosyal, tarım, sivil savunma, kültür ve turizm, çevre orman, gençlik ve spor hizmetlerinde çok iyi bir noktaya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

6 aylık gibi bir süre içinde yoğun çalışmalar sonucunda hazırlanan Stratejik Plan için belirlenen yöntem hakkında bilgi veren Karanfil, "İl Özel İdaresi Stratejik Planı, sadece bizim İl Özel İdaresi'ndeki arkadaşlarımız tarafından değil, konunun tüm taraflarıyla, eğitimle ilgili çalışılacaksa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Eğitim Fakültesi'ndeki hocamıza, özel dershane temsilcilerinden konunun ticaret odasındaki sektör platformuna kadar her taraftan görüş alınarak hazırlanmış bir plandır. Yani stratejik plan hazırlanırken sadece kamu değil, kamu, özel, sivil, sosyal kesimin tüm tarafları bir araya getirilmiştir. Hazırlık aşaması esnasında da bütün meclis komisyonları ve meclis üyesi arkadaşlarımızda hazırlık aşamasına dahil olmuştur" diye konuştu.

"Stratejik plan bizim 5 yıllık yol haritamızdır ve çok önemli bir plandır" diyen Karanfil, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi artık yeni yönetim anlayışında bir şeyler yapılacağı ya da planlanacağı zaman birinin günübirlik isteğine ya da talebine göre değil, bir planlama dahilin de bütçelendirme ve programlandırma yapılmaktadır. Stratejik Plan da bu açıdan çok önemlidir. Çünkü bir bütçe, bir program ve bir çalışma yaparken önünüzde bir hedef olmalıdır ve o hedefe uygun yapılmalıdır. Mesela 15 yıl önce hiç ihtiyaç yokken ve suyu yolu olmayan bir köye otel yapılmış. Yolu, suyu olmayan bir köye otel yapmak ne kadar uygundur sizce. İşte bu gibi ihtiyaç sırası uygun olmayan çalışmaları önceden görebilmek için önemlidir Stratejik Plan. Çalışmalarımızı yaparken öncelik sıralamalarımızı belirlememiz için önemlidir Stratejik Plan."

İl Özel İdaresi Stratejik Planı'nın, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından hazırlanan kalkınma planına ayrıca bölgeyi kapsayan Bölge Kalkınma Planına ve Samsun'u ilgilendiren yine DPT tarafından onaylanan Samsun İl Geliştirme Planı'na uyumlu olarak hazırlandığını kaydeden Karanfil, "Stratejik Plan'a gösterilen ilgiden ve onaydan dolayı İl Özel İdaresi adına başta Valimiz Hasan Basri Güzeoğlu'na, Meclis Başkanı'na, meclis üyelerine, stratejik plan için çalışan tüm ihtisas komisyonlarının başkan ve üyelerine, planın oluşumunda 6 ay boyunca yoğun olarak çalışan özellikle de AR-GE Daire Başkanlığı çalışanlarına ve diğer daire başkanlıklarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SAMSUN'UN 5 YILLIK YOL HARİTASI HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 14:10:02
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 15:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?