6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'un çehresi değişiyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 700 dönüm dolgu yapılan Batıpark'ın şimdi ise cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Çeşitli meslek gruplarına belediye çalışmalarını anlatmak için düzenlenen bilgilendirme toplantıları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Veteriner Hekimleri Odası üyelerine yönelik bilgilendire toplantısı ve gezi düzenledi. Amisos Restoran'da verilen sabah kahvaltısının ardından veteriner hekimler ve Başkan Yılmaz, Amisos tümülüslerini gezdi.

Batıpark'taki çalışmalar hakkında bilgi veren Yusuf Ziya Yılmaz, 700 dönümlük alanın dolgu yapıldığını, şuan çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 3 yıl içerisinde 4 bin fidan dikiminin yapıldığını, yapılaşmaya açılmamasının ve sıfırdan bir düzenleme yapılmasının kendileri için büyük bir şans olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bölgenin cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Artık vatandaşların ailesiyle gezmek, eğlenmek, dinlenmek için Batıpark'a geldiğini hatırlatan Yılmaz, "Çocuk oyun parkımız hizmete girdi. Yeşili bol, spor yapılmasına imkan sağlayan çevre oluşturuldu. Spor tesislerini yapım çalışmaları ise devam ediyor. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki teleferiğimiz hizmette ve büyük ilgi görüyor. Samsun'a yeni çehreler kazandırdık" dedi.

Yılmaz, modern bir kent oluşturmak, sosyal ve kültürel alanda gelişmiş kent yapısının sağlanması için çaba harcadıklarını dile getirdi. OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinası Umur ve Samsun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Harun Pir'in de katıldığı toplantı sonrasında Başkan Yılmaz, davetlilere otobüsle şehir turu attırarak geleceğe yönelik yatırımları yerinde gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 13:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?