6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Samsun'un CPMR üyeliğine kabul

Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) üyesi olan Türkiye, Samsun'un yaptığı başvurunun kabul görmesinin ardından üye kent sayısı 5.'e çıkardı. 

Avrupa'nın denize kıyısı olan bölgeler birliği olarak adlandırılan Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) 23 bölgenin takımıyla 1973 yılında kuruldu. Türkiye'nin de üyesi bulunduğu birliğe Tekirdağ, Edirne, Kırıkkale ve Sinop üyelik için başvuru yaparak kabul edildi. 23 Ocak'ta İl Genel Meclisi'nde birliğe katılım için başvuru yapılırken, yapılan değerlendirmenin ardından Samsun'un birliğe katılımı uygun görüldü. Balkan ve Karadeniz Komisyonu Genel Kurulu ve CPMR Politik Büro Toplantısı'nda üyelik kabul edilecek. 26-27 Haziran tarihleri arasında Yunanistan'ın Rodos Adası'nda gerçekleştirilecek toplantıya Samsun Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdare Genel sekreteri Aslan Karanfil, İl Özel İdare Ar-Ge Başkanı Eyüp Elmas katılacak. 

Birliğe katılmanın gururunu yaşadıklarını belirten Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 26 farklı ülkeden ve 156 bölgeden oluşan birliğin, CPMR altında 6 coğrafi komisyondan oluştuğunu söyledi. Türkiye'nin 6. komisyon olan Balkan ve Karadeniz Komisyonu'nda (BBSRC) yer aldığını belirten Güzeloğlu, bölgesel arası işbirliği, Avrupa-Akdeniz işbirliği, çok merkezli rekabete dayalı planlama, araştırma teknoloji transferi, kültür turizm, balıkçılık ticaret gibi konu başlıklarını içerdiğini kaydetti. Güzeloğlu, Rodos Adası’ndaki toplantıda Samsun'u tanıtan bir sunum yapacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?