3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsun'un lojistik planı hazır

SAMSUN'UN LOJİSTİK PLANI HAZIR

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Servet Keskinsoy, başından sonuna ne yapacaklarını bilerek bu göreve geldiklerini, Samsun'un Lojistik Master Planı'nın hazır olduğunu söyledi.

TSO Meclisi 2011 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi. 2010 yılı faaliyet raporunun ele alındığı ve oda faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda söz alan TSO Başkan Vekili Servet Keskinsoy, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi yapımıyla ilgili sürece değindi. Son gelinen noktada yapılan yanlışlıkların giderilerek yeni bir rapor hazırlandığını ifade ede Keskinsoy, 20 yıldır gündemde olan bir konunun doğru bir yatırımla oluşturulmasına çalışıldığını ifade etti. Göreve ilk geldikleri günden, görev sürelerinin biteceği 4 yıl sonuna kadar hangi projeleri yapacaklarının bir plan dahilinde gerçekleştirildiğini dile getiren Keskinsoy, kara düzen değil, planlı projeli çalışmalar yürüttüklerini, şehre yeni kazanımları eklemeye çalıştıklarını kaydetti.

Lojistik merkez kurulumu için ciddi çalışmaların yapıldığını ve bunda da başarı sağlandığı bilgisini veren Keskinsoy, "Uluslararası düzeyde toplantılar yapıldı. OKA kaynağıyla master planı hazırlanması çalışmaları tamamlandı. Bir planımız var artık. Lojistik Master Planımız hazır. Bilim adamları her yönüyle detaylı bir şekilde araştırma yaptı. 50 yıl sonrasında TIR giriş ve çıkışları bile tespit edildi. Önemli bir çalışma. Artık ortak kararlar anılarak tek ses çıkması için önemli bir veri oldu" diye konuştu.

Samsun'un ürünlerinin tanıtımı için çeşitli kampanyaların düzenlendiğini de hatırlatan Keskinsoy, büyük elçileri Samsun'a davet ettiklerini, özellikle hiç ihracat yapmayan 20 Samsun firmasını ihracat yapar hale getireceklerini kaydetti. Toplantıda bazı meclis üyeleri siyasilere tepki göstererek, "Artık sorunlarımızı başka ilin vekillerine anlatırız" şeklinde konuşurken, Karadeniz Parakendeciler Federasyonu Başkanı Bayram Akyüz, Samsun ürünlerinin satışı için ortak şirket ve hiper market kurulması projesinden bahsetti.

SAMSUN'UN LOJİSTİK PLANI HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 17:49:02
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 17:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?