5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Samsun'un marka yolculuğu başlıyor

Avrupa Birliği (AB) tarafından Samsun, Kastamonu, Erzurum Düzey II Bölgeleri'nde bölgesel kalkınmayı desteklemek için açılan Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı'na sunulan "Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu" projesi, 97 bin 199 Euro hibe almaya hak kazandı.
 
Gazeteci Mustafa Çakır koordinatörlüğünde hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan projeye, Samsun İl Özel İdaresi de sahip çıktı. Bir yıllık süresi olan projenin, İl Özel İdaresi tarafından sonraki yıllarda da destekleneceği öğrenildi. 

"Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu" projesinin tanıtımı amacıyla Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve gazeteci Mustafa Çakır'ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'un marka kimliğini kazanması için ihtiyaç duyulan slogan, logo, logo type, tanıtım filmleri, broşür ve kitaplardan oluşan argümanları oluşturarak, şehrin turizm ve yatırım imkanlarıyla bilinen bir merkez haline gelmesini sağlayacaklarına dikkat çekti. 

Projenin hedef gruplarının Samsun'daki 51 il, ilçe ve belde belediyelerinin yönetimleri, eğitim camiaları, sanayi ve ticaret odaları, ticaret borsası, 88 meslek ve 15 mühendis odası, sanayici ve işadamları dernekleri, sivil toplum kuruluşları, Samsun halkı, Samsunlu sanatçılar, işadamları, sporcular ve politikacılar olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Ana faaliyetlerimiz anket ve saha araştırması, logo, logo type ve slogandan oluşan kurumsal kimlik, sticker, katalog, bilboard, el ve A4 broşürü, tanıtım kitabı, CD içi kitapçık, tanıtım filmlerini içeren CD, turizm web sitesi hazırlama, welcom center kurulma çalışmaları olacak. Marka kimliğinin benimsenmesi için eğitim çalışmalarının yanı sıra basılı materyaller, hedef kitlelere ulaştırılacak" dedi. 

Projenin genel hedefleri şöyle: 
"Samsun'u doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle markalaştırarak, Karadeniz Bölgesi'nin ve ülkemizin önemli bir turizm merkezi haline getirmek.
Samsun'u, bir ürün veya hizmet gibi görerek bunun tanıtımını hedef alan bir yapı üzerine çalışma oluşturarak, tarih ve coğrafya kitaplarında yer alan kısa yazılar ve birkaç fotoğrafın ötesine taşımak. 

Samsun'un marka kimliğini, sahip olduğu tarihi ve coğrafi özelliklerini temel alarak modern dünyanın gerekleri ışığında oluşturmak, bu kimliği hedef kitlelere taşımak ve hedef kitlelerin hayatıyla özdeşleştirmek. 

3 aylık saha çalışması yapılarak, turizm altyapısı oluşturulması amacıyla Samsun'un sahip olduğu kültürel, turistik, doğal, sosyal-ekonomik kaynaklarını tespit etmek. 

Saha çalışması ile ortaya çıkartılan kültürel, tarihi, sosyal, ekonomik değerlerin Samsun'daki tüm okullarda tanıtılması amacıyla öğrenci ve öğretmenlere eğitimler verilmesi ve Samsun, Turizm ve Sanayi Filmlerinin izletilmesi vasıtasıyla ortak bir Samsun bilgisi ve Samsunluluk bilinci oluşturmak. 

Hedef kitlenin proje hedeflerimiz doğrultusundaki tutum, düşünce, bakış açılarının ve beklentilerini tespit etmek için anket yapmak.
Başta Büyükşehir Belediyesi ve metropol belediyeler olmak üzere 51 ilçe ve belde belediyelerinin yönetimlerine, başta ticaret ve sanayi odaları ve ticaret borsası olmak üzere, 88 meslek ve 15 mühendis odasına, sanayici ve işadamları derneklerine, diğer sivil toplum kuruluşlarına, Samsunlu sanatçılara, ülkeye mal olmuş işadamlarına, sporculara, politikacılara, Samsun'un çevresindeki illerde yaşayanlara, eğitim camialarına ve Samsun halkına yönelik, ortak bir Samsun bilgisi ve Samsunluluk bilinci oluşturmak. Bu amaçla eğitim toplantıları ve konferanslar düzenlemek. 

Şehrin gelişimine yönelik konulacak hedefler doğrultusunda, bu projede işbirliği yapacak olan kurumların desteğiyle, bölgesinde 5084 sayılı kanun kapsamında teşvik almayan tek şehir olma dezavantajını ortadan kaldırmaya yönelik kalkınma girişimlerini hızlandırma amacıyla önemli potansiyelleri ve sektörleri öne çıkarmak. 

İşsizliğin azalmasında, üretime yönelik yatırımların artmasında Samsun için önemli rol oynayan turizm ve sağlık alanlarında şehrin cazibe merkezi olabilmesi için organize edilen festivaller ve kampanyaların amacına ulaşması için bu projenin hedef kitlelerin gündeminde yer alabilmesi amacıyla konferanslar düzenlemek. 

Samsun ilinin marka kimliğini doğru ve etkili yansıtarak, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip bir şehir olarak tanıtımını sağlamak ve imajını güzlendirmek"
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 12:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?