2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Samsun'un ÖSS raporu hazırlanacak

ÖSS'de 145 puan üzerinde Türkiye sıralamasında 30. olan Samsun'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sorunları tespiti için tüm lise dengi okulları kapsayan 'ÖSS Raporu' hazırlayacak.


Samsun'da ÖSS'ye giren 25 bin 158 kişinin sınavı geçirli sayılırken, 145 barajının aşılmasında Türkiye genelinde 30. sırada yer aldı. Sayısalda 37., eşit ağırlıkta 36. ve sözelde 34. sırada bulunan Samsun'da sonuçların olumsuz olması İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. İl ve ilçelerdeki tüm okulları kapsayan 3 yıllık sonuçlarında ele alınacağı çalışma yapılacak. İstatistik verilerin elde edilmesinin amaçlandığı çalışmada, grafiksel bir sonuç elde edilmeye çalışılacak. Okullardaki tüm verilerin toplanmasının amaçlandığı çalışmanın 15 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.


İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, ÖSS sonuçlarına bakıldığında Samsun'un olması gereken yerde bulunmadığını söyledi. İl genelini kapsaman istatistiksel bir çalışma hazırlayacaklarını ve bu rapor doğrultusunda bir yol haritasının çizileceğini belirten Hülya Ertürk Koç, bir yerlerde eksikliklerin olduğunu, bunun acil bir şekilde tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. Okulların açılmasıyla birlikte zümrelerin incelenmesini de kapsayan ayrı bir çalışmaların yapılmasının planlandığını ifade eden Hülya Ertürk Koç, "Eğitim sistemini yeniden gözden geçiriyoruz. Öğretmen, öğrenci ve velileri kapsayan geniş bir çalışma yapılacak. Samsun'un başarı oranının yükseltilmesi gerekli" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 21:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?