4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsupspor ligde 'devlet' takımı istemiyor..!

Tasarrufu Mevduat Sigorta Fonu'nun el koyduğu Uzan şirketlerinden biri olan İstanbulspor'un bir an önce özelleştirilmesi ve dernek tüzükleriyle yönetilen spor kulüplerinin karşısına, İstanbulspor aracılığıyla devletin çıkarılmaması istendi.
Samsunspor Basın Sözcüsü Ercan İnce, İstanbulspor Kulübü A.Ş.'nin TMSF'ye devredilmesinin zorunluluktan kaynaklandığını, ancak kulübün biran önce özelleştirilerek devletin bugünkü söylentilerden kurtarılması gerektiğini kaydetti. Ercan İnce ligde devlet destekli devlet takımı görmek istemediklerine işaret etti.
Uzanlar'ın TMSF'ye geçen bir çok şirketi gibi İstanbulspor'un da böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını dile getiren Ercan İnce, "Bu Türkiye Süper Ligi'nde yaşadığımız ilk olay ve sürpriz bir gelişmedir. Birkaç tane sermaye şirketi olmasına rağmen ağırlıklı olarak dernek tüzükleriyle yönetilen spor kulüplerinin karşısına şimdi devlet çıktı. Süper Lig'de zor şartlar altında faaliyetini sürdürmeye çalışan özellikle Anadolu kulüplerinin yanında devletin muazzam gücünü yanına almış bir spor kulübünün aynı müsabakalarda yer alması kesinlikle bir haksız rekabete yol açacaktır. Böyle bir haksız rekabetin bugün vücut bulduğunu görmeden söylememiz tahmindir. Yarın bunun söylentisinin arkasında durmak zorunda kalan TMSF ya da devlet de bunun altında zorlanacaktır. Yani denk şartlar altında olmayan devletin bir spor kulübü diğer tarafta zor şartlarda yönetilen dernek statüsündeki kulüplerin aynı prosedürde lig içinde mücadele etmesi son derece yanlış uygulama olacaktır" dedi.
Zorunluluktan kaynaklanan yaşanılan gelişmenin ardından yapılması gereken işin İstanbulspor'un derhal özelleştirilmesi olduğuna dikkat çeken Ercan İnce, "TMSF süratle İstanbulspor A.Ş.'yi elinden çıkarmalı, yani özelleşmesini temin etmelidir. Benim bu arada öğrendiğim kadarıyla İstanbulspor'un yüzde 10 hissesi vazgeçilmez sabit bir şekilde İstanbul Erkek Lisesi Vakfı'nındır. Kurucu kurum odur. 1926 yılında kurmuş ve İstanbulspor isminin önüne ve arkasına başka bir ismin gelememesi gibi tüzüğünde İstanbulspor'u bağlayıcı hükümler koymuş. Sermayesi ne kadar büyürse büyüsün İstanbul Erkek Lisesi Vakfı'nın hissesinin sabit kalması gibi tüzükten gelen bağlayıcı hükümler var. İstanbulspor gibi köklü bir takıma bir işadamı veya bir grup işadamı sahip çıkacaktır. Eğer çıkmazsa kulübe ilk sahibi İstanbul Erkek Lisesi Vakfı sahip çıkmalıdır. Devlet onun önünü açabilir. Ligler başlamadan bunun yapılması çok daha doğru olacaktır. TMSF'de bu tür söylentilerin altında ezilmekten kurtulacaktır. İstanbulspor Kulübü'nün devlet biran önce özelleşmesi için elinden geleni yapmalıdır" diye konuştu.
iha-samsun
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 10:55:05
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 14:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?