2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sanat Müziği beste yarışması

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun Valiliği ve İl Özel İdaresi'nce ilk kez "19 Mayıs Türk Sanat Müziği Beste Yarışması" düzenlendi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve sunuculuğunu Samsunlu Ayşe Egesoy'un yaptığı yarışmaya Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Samsun'un önde gelen isimleri ve sanat severler katıldı.

Beste yarışmasının jüri üyeliğini Türkiye'nin ünlü bestekarları Ömer Umutlu, Cavit Ersoy, Kutlu Payaslı, Ali Şenozan, Engin Çır, Cengiz Çemren, Ahmet Sedat Mete, Erol Sayan, Turan Taşan, Tamer Çağlayan, Mustafa Sağyaşar ve Serap Kuzey yaptı. Beste yarışmasında İstanbul Radyo Sanatçıları tarafından seslendirilen toplam 10 şarkı yarıştı. Her ses sanatçının 2'şer şarkı söylediği yarışma 2.5 saat sürdü. Söylenilen Türk sanat müziği şarkılarında Samsunlu sanat severler müzik dolu gece geçirdi.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs Türk Sanat Müziği Beste Yarışması adına düzenlenen gecenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bir ülkenin veya bir kentin gelişmesi ve kalkınması birçok göstergeyle açıklanabilir. Gelişmişliğin olmazsa olmaz göstergesi sanat ve sanatçıya gösterilen saygıdır. Sanat ve sanatçıyı kucaklamayan, bu gelişmeyi sanatla bütünleştirerek harmanlamayan bir milletin geleceğine çok güvenle bakması, kendisine gelecekte yaşanabilir kılması mümkün değildir" dedi.


Yarışmanın sonunda Bekir Ünlüataer'in seslendirdiği sözü Sevinç Atan'a bestesi Ferhat Sarımsak'a ait "Gün Batarken Gözlerimden Geçti Sevda Yıllar" isimli eser birinci, Nusret Yılmaz'ın seslendirdiği söz ve beste Ferhat Sarımsak'a ait "Şu Samsun'dan Bir Yar Sevdim" ikinci ve Canan Sezgin Geylan'ın seslendirdiği söz ve beste Yılmaz Yüksel'e ait "Güzelim, Bir Sen, Bir Ben Bir Yerlerde Olalım" eser ise üçüncü oldu. Ayrıca dereceye giren birinci eser 10 bin TL, ikinci eser 7 bin 500 TL ve üçüncü eser ise 5
bin TL ile ödüllendirildi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 13:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?