6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sanat Platformu açıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat çalışmaları kapsamında oluşturulan 'Sanat Platformu' açıldı.

19 Mayıs Gençlik Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından el Sanat Platformu organize edildi.

Daire başkanlığının resim, maket kurs bölümü ile Huzurevi ve Olgunlaşma Enstitüsü'nde kursiyerlerin yaptığı yaklaşık 4 bin el sanatları ürününün sergilendiği Sanat Platformu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Platformun açılışını gençlerle birlikte yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sanatsal çalışmaların önemine işaret etti. Sanatsal çalışmalara her zaman destek olacaklarını belirten Vali Güzeloğlu, sanatın önemine değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise belediye olarak sanatın ve sanatçının yanında olduklarını kaydetti.

Açılışın ardından platformda sanatçıların yaptığı eserlerin bulunduğu stand gezildi.
Sanatın önemini belirtmek için ise Vali Güzeloğlu ve Başkan Yılmaz önlük giyerek, diğer protokol üyeleriyle birlikte resim yaptı.

Vali Güzeloğlu, '19 Mayıs Kenti Samsun' yazarken, Başkan Yılmaz ise doğa resmi yaptı. Sanat Platformu, 15-19 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 18:34:35
Güncelleme :16 Mayıs 2008 Cuma 14:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?