2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sanatçılardan ilginç protesto!

Samsun'da sahip çıkılmaması nedeniyle iflasın eşiğine geldiklerini gerekçe gösteren sanatçılar, cadde ortasında 'haka dansı' ile yarı çıplak protesto gösterisi yaptı.

Samsunlu sanatçılar, iflasın eşiğine geldiklerini, çeşitli alanlarda uğraşan birçok sanatçının iş yerlerini kapattığını ve kapatmak üzere olduğu gerekçesiyle kendilerine sahip çıkılması için ilginç protesto yaptı.

Eski Sanat Sokağı'nda toplanan sanatçılar, kendilerine yer tahsis edilmesini ve sanat için yer imkanlarının oluşturulmasını istedi. Kendilerine sahip çıkmayanlara haka dansıyla cevap veren ABS sanat oyuncuları, haka dansı için soyundu, yöresel kıyafetlerini giydi, yüzlerini boyadı ve müzik eşliğinde danslarını gerçekleştirdi. Bir savaş dansı olan hakayı kendilerine özgü hareketlerle yapan sanatçıların yüz ifadeleri ise dikkat çekti.

Çalınan müzik eşliğinde 'sanatçıya destek vermeyenlere' haka danslı cevap verdiklerini söyleyen tiyatrocular, amaçlarının sadece kendilerine sahip çıkılması için dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.

Sanatçı Birol Sel, sanatçıların birçoğunun ya dükkanlarını kapattığını ya da kapatmak üzere olduğunu ifade etti. Cemal Dönmez sanatçıların ölmeden değerinin bilinmesini, Sedat Erdiş de sanatçılara eserlerini sergilemesi için uygun yer, tiyatro sahnesi gibi imkanların sağlanmasını talep etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 14:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?