4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Sansun'da Avrupa Bilgi Merkezi bugün açılıyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde doğrudan Brüksel'e bağlı olarak çalışacak olan Avrupa Bilgi Merkezi'nin açılışı 9 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
İstanbul (2), Samsun, Bursa, Ankara, Denizli, Konya, Gaziantep ve Adana'da kurulan 9 Avrupa Bilgi Merkezi'nin Brüksel'deki Avrupa Komisyonu'na bağlı olarak çalışacağını belirten Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, "Avrupa Komisyonu ile odamız arasında 2004 yılı Samsun Avrupa Bilgi Merkezi sözleşmesi imzalandı. Sözleşme tarihinden itibaren altyapı hazırlıklarını gerçekleştirdiğimiz odamız bünyesinde hizmete girecek olan merkezin resmi açılışını 9 Temmuz Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştireceğiz" dedi.
TSO hizmet binasında gerçekleştirilecek olan açılışta Avrupa Bilgi Merkezi'nin amaçları anlatılacak. Avrupa Bilgi Merkezleri; özellikle küçük ve orta boy işletmelere yönelik çalışmalar yapıyor ve Avrupa Birliği Komisyonu'na bağlı en geniş bilgi ve ticaret ağı niteliğini taşıyor. Bu ağ sayesinde KOBİ'lerin AB mevzuatına ve tek pazara uyumu, firmalar arası ticaret işbirliği konularında bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmelerinin mümkün olduğunu kaydeden Adnan Sakoğlu, şunları söyledi:
"Avrupa Bilgi Merkezleri KOBİ'ler için, Avrupa Devlet İhaleleri ve Programları hakkında bilgi sağlar. Eksiksiz, pazar ve ülke analizlerini tedarik eder. Avrupa direktifleri, yasaları ve mevzuatı hakkında danışmanlık hizmetleri verir. İşadamlarının Avrupa Komisyonu ve fonlarına başvurularında yardımcı olur. İşadamlarının ticari ortak, yatırım imkanları veya tedarikçi bulmalarına yardımcı olur. Yeni ürünler ortaya koyan şirketlere destek sağlar. Uyum mevzuatı konusunda yardımcı olur. Avrupa Bilgi Merkezleri'nin misyonu, girişimcileri AB konularıyla ilgili bilgilendirmektir."
Bu arada, KOBİ'leri desteklemek için Avrupa Komisyonu tarafından yaklaşık 300 Avrupa Bilgi Merkezi kurulduğu da öğrenildi. Bu merkezler 42 ülkede aktif durumda.
Merkezin 9 Temmuz'da yapılacak açılışında genel bilgiler de verilecek. Vali Mustafa Demir ve Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından, Samsun TSO Dış İlişkiler Müdürü Okan Gümüş "Samsun Avrupa Bilgi Merkezi Tanıtımı"nı yapacak. AB Genel Sekreter Yardımcısı Tunay İnce "AB'nin Türkiye'ye Mail Yardımları/AB Fonları ve Projeleri" hakkında bilgi verecek. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Avrupa Takımı Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar ise "AB'nin Küçük ve Orta İşletmeler/Sanayi Politikası" konusuna değinecek.
iha-samsun
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 10:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?