2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Saraydan kız kaçırma'nın galası yarın

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nce genel provası yapılan 'Saraydan Kız Kaçırma' adlı operanın galasının yarın yapılacağı bildirildi.


Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından Samsun'da ilk kez sergilenecek olan 'Saraydan Kız Kaçırma' opera eserinin çalışmaları sona erdi.

Bugün yapılan genel provanın ardından yarın akşam saat 20.00'da 'Saraydan Kız Kaçırma'nın galası yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Kerim Soysal, "Samsun'da açılan Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü olarak 14 önemli eserle halkımızın karşısına çıktık. Wolfgang Amadeus Mozart'ın yazdığı eser olan 'Saraydan Kız Kaçırma' isimli operanın galasını yarın yapacağız.

Benim için dünyaya gelmiş en büyük besteci Mozart'tır. Mozart'ın Türklere de büyük bir düşkünlüğü vardı. Bu düşkünlük öyle bir noktada ki 'Saraydan Kız Kaçırma' hikayesi aslında bir Türk sarayında geçiyor. Kahramanların hepsi de Osmanlı. Osmanlı sarayında geçen hikayeyi Mozart operalaştırmış. Samsun'da sahnelenmek için 2.5 aydan itibaren çalışılıyor" dedi.


Samsun'un Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü binasının Türkiye'de en ideal binalarının başında geldiğini belirten Soysal, amaçlarının gerçek sanatı ve sanatçıyı Samsunlu sanatseverlerle buluşturmak olduğunu açıkladı. Yarın galası yapılacak olan eserin Orkestra Şefliğini Markus Baisch yaparken, rejisörlüğünü ise İtalya'dan özel olarak sahneye koymak için gelen Flavio Trevisan'ın yapacağını belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?