2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sarıgül Samsun'a geldi

Türkiye Değişim Hareketi'ni başlatan İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye değişim hareketinin iki tane gücü olduğuna dikkat çekerek, "Hakka inanıyor, halkımıza sonuna kadar güveniyoruz" dedi.


Ordu ilinde düzenlenecek olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'na katılmak üzere Havayolu ile Samsun-Çarşamba Havaalanı'na gelen, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye Değişim Hareketi`ni başlatan İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. 'Başbakan Sarıgül', 'Değişim Başladı', 'Kurtuluş Sarıgül'le gibi pankartlarla karşılan Sarıgül, VİP salonunda basın açıklaması yaptı.
Türkiye'nin sorunlarla her geçen gün tıkandığını, ülkenin her noktasında işsizliğin artığını, esnafın siftahsız işyerlerini kapadığını belirten Sarıgül, şuanda kurumlar ve kuruluşlar arasında her gün kavga yaşandığını, Türkiye'nin önemli zamanlarını kaybettiğini söyledi. "Sorunları çözebilecek olan, yeni bir enerjiye, yeni bir hayat sahasına ihtiyaç var" diyen Sarıgül, "Türkiye artık bir değişim, Türkiye artık bir gelişim istiyor" diyerek oluşumlarını anlattı.
Türkiye'de mevcut siyasi yapının tıkandığını, iktidarın enerjisinin zayıfladığını, muhalefetin ise ne yaptığını bilmediğini, dün başka bugün başka konuştuğunu dile getiren Sarıgül, "Türkiye'de sevgi ve bilgi eksikliği var. Türkiye'de siyaset demokratik değil. Siyası partiler kanunu, seçim sistemi değişmemiştir. Dil, ırk, mezhep farkı gözetmeden mutlu Türkiye'ye ihtiyaç var. Üniversiteyi bitirenler iş bulamamaktadır" diye konuştu.
Çalışma arkadaşlarıyla Türkiye'nin her noktasını dolaştıklarını, ulusal, çağdaş, demokrasi için, ihtiyaçlara saygı duyan laik bir Türkiye için yollarda olduklarının üzerinde duran Sarıgül, "Türkiye'nin her noktasında örgütlenme çalışmaları devam ediyor. Türkiye değişim hareketinin iki tane gücü var: Hakka inanıyor, halkımıza sonuna kadar güveniyor. Türkiye değişim hareketi İsmet İnönü'nün devlet anlayışı, Turgut Özal'ın pratik çözümlerini alarak yoluna devam ediyor" diye konuştu.
Halkın sofrasında bulunmayan nimetlerden dolayı mutsuz olduklarını, halkın sofrasında tüm nimetlerin olmasını istediklerini dile getiren Sarıgül, sistemin adamı olmayacaklarını, sistemin aksayan yönlerine baş kaldıracaklarını vurguladı. Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bütün yurtlarımız komşuları mesai arkadaşlarıyla harekete geçmektedir. Dipten gelen dalgayı herkes duymalı. Bu hareket barıştan, esenlikten, huzurdan yana bütün vatandaşlarımız huzurdan yana olacaktır. Türkiye değişim bekliyor, yeni bir iktidar bekliyor. Türkiye değişim hareketi yeni bir iktidar için yollarda. Türkiye yeni iktidarını bekliyor. Yeni iktidarla Türkiye Kafkaslarda, Ortadoğu da lider bir Türkiye olacak."
Sarıgül, el ele omuz omuza herkesin mutlu olacağı Türkiye için yollarda olduklarını, laik demokratik Türkiye'yi şahlandıracaklarını kaydetti. Havaalanından ayrılarak otobüse binen Sarıgül, Ordu'nun Fatsa ilçesine hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?