6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SASBAŞ ihalesi samsunluların

Bayındır Holding tarafından işletilen ve daha sonra TMSF'ye devredilerek özelleştirme kapsamına dahil edilen Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi (SASBAŞ) işletme ihalesini Samsunlu firmalar 'Ulusoy, Çakıroğlu ve Borsan Konsorsiyumu' aldı.


TMSF'de 7 Mayıs'ta yapılan ihalede en yüksek teklifi veren 'Ulusoy, Çakıroğlu ve Borsan Konsorsiyumu', 1 milyon 250 bin dolara SASBAŞ ihalesini aldı. Rekabet Kurulu tarafından ihalenin onaylanması üzerine SASBAŞ işletme ihalesini alması kesinleşen 3'lü konsorsiyumun serbest bölgede alt yapı ve çevre düzenleme çalışması yapacağı belirtildi.


SASBAŞ'ın işletme ihalesini Samsunlu iş adamlarının almasıyla ilgili bir açıklamada bulunan Borsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "TMSF'nin daha önce de satışa çıkarmış olduğu, ancak istenilen alıcı bulunamadığı için satılamayan ve yeniden ihaleye çıkarılan Serbest Bölge İşletmesi'ne Ulusoy Gıda, Çakıroğlu Samsun Yem ve Borsan olarak talip olduk. Oluşturduğumuz bu 3'lü konsorsiyum, SASBAŞ'ın işletmesini satın aldı" dedi.


Kurulduğu günden bu yana bir türlü karlı hale dönüştürülemeyen işletmeyi bölge ekonomisine katkı sağlar bir duruma getireceklerini açıklayan Ölmez, "İşletmenin eksik yatırımlarını tamamlamakla işe başlayacağız. Ancak her şeyden önemlisi, Samsun'da bir türlü tesis edilemeyen ortaklık kültürüne büyük katkı sağladığımıza inanıyorum. Böylece Samsunlu iş adamı ve sanayicilerin ortak hareket etmeleri halinde nelerin ortaya çıkabileceğini göstermiş olacağız" diye konuştu.
Bölge dışından gelen yatırımcılara asla karşı olmadıklarını belirten Adnan Ölmez, "Hatta, ilave katkı sağladıkları için olumlu bakıyoruz. Ancak, maalesef Samsunlu sanayici ve iş adamları bir araya gelip, ortak hareket ederek özelleştirilen hiç bir işletmenin ihalesini bugüne kadar kazanamadı. İşte bu nedenle, SASBAŞ'ın işletmesinin alınması, bu anlamda tarihi bir başlangıçtır" diye konuştu.


Önceki gün ilk toplantılarını yaparak Serbest Bölge'de gerçekleştirilecek ilave yatırımları görüştüklerini dile getiren Borsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ölmez, "Samsun Limanı ihalesini kazanan Ceynak Grup ile de görüşmelerimiz sürüyor. Samsun Limanı ve onunla iç içe olan Serbest Bölge'nin ortak hareket ederek bir sinerji oluşturmasını hedefliyoruz. Ceynak ile yapılacak işbirliğini bu nedenle çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 13:19:45
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 13:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?