6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Saski bütçesi belirlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde imar değişikliği tartışılırken, SASKİ bütçesi 115 milyon YTL olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nde Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu 2008 yılı 5. birleşim 1. oturumu Başkan Yusuf Ziya Yılmaz Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda SASKİ'nin 2009 yılı bütçesi 115 milyon YTL olarak kabul edildi.

SASKİ'de görevli devlet memurlarının ikramiyelerinin verilmesiyle ilgili talep ise okundu ve oylanarak kabul edildi. Oylama öncesi CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy, uzun zamandır ödenmeyen ikramiyelerin seçim dönemine girilmesi nedeniyle ödenmesini seçim yatırımı olarak değerlendirdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisinin ödeme yapılması talimatı olmadığını, daire başkanının direktifleri doğrultusunda talep geldiğini, seçim yatırımı olarak değerlendirilmesini

n yanlış olduğunu ve böyle bir düşüncenin dahi akıllarından geçmediğini ifade etti.
Toplantının sona ermesinin ardından Büyükşehir Belediyesi kasım ayı 1. toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek kabul edildiği toplantıda Kurupelit beldesinde imar değişikliğiyle ilgili madde tartışmalara neden oldu. CHP'li Cemal Ulusoy, bir binaya özel imar planı değişikliği yapıldığını, uygulamanın hukuki olmadığını ve suç işlendiğini iddia etti.


Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır da bina yapıldığı sırada parselden geçen yolun 10 metre olduğunu, izninin de buna göre verildiğini, yolun genişletilerek 12 metreye çıkarıldığını, çekme mesafelerinin değiştiğini, bu nedenle yaşanan teknik sıkıntının giderilmeye çalışıldığını açıkladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise komisyonlarda tartışılan bir konunun mecliste fazla uzatılmamasını isteyerek oylama yaptırdı ve madde kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?