6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SASKİ'den bilgilendirme kampanyası

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, SASKİ'nin çalışma ve görevlerini öğrencilere duyurmak, bilinçli su kullanımı ve temiz bir çevre oluşturmak için, ilköğretim okullarında 2 ay önce başlattıkları 'Bilgilendirme Kampanyası'nda hedefe ulaşıldığını belirtti.

SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, 'Bilgilendirme Kampanyası'nın 2 ay önce 100. Yıl İlköğretim Okulu'nda başladığını ve 10 gün içinde sona ereceğini söyledi. Öncel, Samsun merkezdeki 30 ilköğretim okuluna giderek, bilinçli su kullanımı ve temiz bir çevre oluşturmak için, öğrencilere eğitici, bilgiler verildiğini ifade etti.

Halkla İlişkiler Servisi'nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Elif Şendoğan ile Gül Doğan'ın öğrencilere su ile ilgili yararlı bilgiler verdikleri söyleyen Coşkun Öncel, “Tek amacımız Samsun merkezdeki bütün ilköğretim okullarına ulaşmaktır. 2 ay içinde merkezdeki 30 ilköğretim okuluna gidildi. Yaklaşık, 2 bin öğrenciye ulaşarak bilinçli su kullanımı ve temiz bir çevre yaratmak için ne yapılması gerektiği öğretildi” dedi.

SASKİ Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler personellerinden Gül Doğan, Bilgilendirme Kampanyası'nın dünkü bölümünde Taflan Yalı İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere, suyun bilinçli kullanılması konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

Suyun temizlik açısından çok önemli olduğunu, öğrencilere günde en az 1-1,5 litre su tüketmeleri gerektiğini vurgulayan Gül Doğan, “Suyu yetersiz aldığımız taktirde vücuttaki hücreler işlevlerini yapamaz ve canlılığını sürdüremezler. Canlı, susuz kaldığında vücutta önemli tahribatlar meydana getirir. Sağlığımız için mutlaka su içmeliyiz. Dünya üzerinde 1.2 milyar insan güvenilir içme suyundan yoksun yaşamaktadır. Dünya da her 8 saniyede 1 çocuk, su kaynaklı bir hastalıktan ölmektedir” diye konuştu.

Suyu tasarruflu ve bilinçli kullanmak için elden gelenin yapılması gerektiğine dikkat çeken Gül Doğan, “Diş fırçalarken suyu açık bırakmamalıyız. Banyo yaparken, küvet yerine duşu tercih etmeliyiz. Muslukları kullanmadığımız zaman kapatmalıyız. Araçları hortum yerine, tasarruf yapmak için kova ile yıkamalıyız. Sebze ve meyvelere bir kap içinde yıkadıktan sonra kalan suyu tuvalet temizliği ve bahçede kullanmalıyız. Temiz bir çevre için el ele vermeliyiz” şeklinde konuştu.

SASKİ'nin görevlerinden bahseden Doğan, şunları söyledi: “SASKİ, içme suyunu Çakmak Barajı'ndan sağlamaktadır. İçme suyu sırasıyla şu şekilde arıtılmaktadır; Havalandırma, çökeltme, filtreleme, dezenfeksiyon, suyun depolanması, suyun şebekeye ve musluklara verilmesi. SASKİ'nin başlıca görevlerinde birisi de, sağlıklı ve temiz su temin etmek, atık suları arıtmak, arıtma tesisi kurmak, yağmur sularını çevreye zarar vermeden uzaklaştırmaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?