6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SASKİ'den dev proje

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, Altınkum, Çatalçam ve Taflan beldelerini kapsayan kanalizasyon altyapı projesinin hazır olduğunu ve yıl sonuna kadar hayata geçileceğini söyledi.


Kanalizasyon projesinin deniz deşarj ile kolektörü ve arıtma tesisinin 40 milyon YTL'ye mal olacağını belirten Öncel, " Altınkum, Çatalçam ve Taflan beldelerini kapsayan altyapı projesinde önce denize deşarj kısmı yapacak. Denize deşarj kısmının maliyeti 5,5 milyon YTL. Sadece büyük kolektörün maliyeti de 15.5 milyon YTL'dir. Bütçeye yüzde 10 ek ödenek koyduk. Bu yıl içinde de bu projeye de başlayacağız. Bu projenin 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. 3 yıl içinde de aynen Samsun'daki gibi denize kanalizasyon deşarjı yapmadığımız bir noktaya ulaşacağız" dedi. Deniz deşarj projesinin ardından arıtma tesisinin hayata geçirileceğine dikkat çeken Coşkun Öncel, bunun takibinde ise arıtma tesisini yapacaklarını hatırlattı.


Arıtma Tesisi Projesi'ni bir kredi ile mi yoksa kendi kaynaklarıyla mı yapılması meselesine de paket proje bittikten sonra karar vereceklerini kaydeden Öncel, "Dolayısıyla bizim düşündüğümüz hadise 40 milyon YTL'lik bir altyapı hizmetidir. SASKİ'nin bütün kenti kapsayan yıllık bütçesi 65 milyon YTL'dir. Harcayabileceğimiz maksimum miktar yılda 6-7 milyon YTL'dir. Yılda 6-7 milyon YTL buraya harcayabileceksek, 40 milyon YTL'lik iş 5 yılda bu işi hallederiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 17:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?