6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SASKİ'den logo yarışması

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından logo tasarımı yarışması yapılacağı belirtildi.


Logo yarışmasının, Samsun ili sınırlarında öğrenim görmekte olan tüm lise, üniversite ve lisansüstü öğrencilere açık olduğunu belirten SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, "SASKİ'ye ait bir logo tasarımı ihtiyacı doğmaktadır. Genel müdürlüğümüzü estetik ve etkili bir şekilde yansıtan bir tasarımın ortaya çıkması hedeflenmektedir. Böylelikle kuruma yeni bir vizyon ve açılım kazandırılacak ve kamuoyunda SASKİ, algısı ve görev bilinci daha etkin bir şekilde gündeme gelecektir" dedi.


SASKİ'nin Samsun kentinin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yer altı ve yer üstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için, kaynaklardan abonelere ulaşıncaya kadar her türlü tesisi kurmakla görevli olduğunu ifade eden Coşkun Öncel, "Samsun halkının beklentilerine en üst düzeyde cevap vermeyi ilke edinmiş olan SASKİ, kurulduğundan bu yana kısa sürede birçok alt yapı probleminin üstesinden gelmeyi başarmış ve bugün içilebilir nitelikte su temin edebilen nadir şehirlerden biri olma özelliği ile gurur duymaktadır" diye konuştu.
Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü atık suların yerleşim yerlerinden zararsız bir şekilde boşaltma yerine yönetmeliklere uygun şekilde ulaştırılmasını sağlamakla görevli olduğunu kaydeden Öncel, şunları söyledi: "Bu hizmetleri kanalizasyon şebekesi, kolektörler ve terfi merkezleri yaparak gerçekleştirir. Ayrıca SASKİ faaliyet alanı içersinde bulunan su kaynaklarını, deniz, göl, akarsu kıyılarının ve yeraltı sularının kullanılmış sularla ve endüstri artıkları ile kirlenmesini, bu kaynaklarda suların kaybına veya azalmasına yol açacak tesis kurulması ve bu tür faaliyetlerde bulunulmasını önlemek ve bu konuda gerekli önlemleri almakla sorumludur."


Yarışma da dereceye girenlere, 1.'ye 400 YTL, 2.'ye 250 YTL, 3.'ye 150 YTL ve mansiyonlar (2 adet) 100 YTL verileceği belirtildi. Yarışmaya katılımın ise 27 Haziran 2008 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?