5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

SASKİ'den su borcu uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, su borcundan dolayı bin 805 abonenin suyunun kesildiğini belirterek, "Su faturalarını ödemeyen vatandaşlarımızın gözünün yaşına bakmayız" dedi. 

Coşkun Öncel, 2005 yılında 11 bin 126 aboneye işlem yaptıklarını ifade ederek, "Bu abonelerin 10 bin 429'unun su borcu tahsil edildi. 697 abonenin ise su borcu bulunuyor. 2006'nın ağustos ayına kadar 8 bin 63 abone hakkında su faturalarını ödemedikleri için işlem yapıldı. Bu abonelerin 6 bin 955'inin su borcu tahsil edildi. Bin 108 abonenin borçları ödenmediği için suları kesik bulunuyor" diye konuştu. 

Son 4 aya ait faturasını ödemeyen abonelerin sayaçlarının sökülerek sularının kesildiğini belirten Öncel, "Vatandaşlarımıza su borçlarını zamanında ödemelerini öneriyoruz. Faturalarını zamanında ödemeyen abonelerimizin sularını kesiyoruz. Faturası tahsil edilmeyen vatandaşlarımızın, hiçbir ayrım yapmadan suları kesilmektedir" şeklinde konuştu. 

Su borçlarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlara taksit kolaylığı getirildiğini kaydeden Öncel, şöyle devam etti: 

"Su borçlarını ödeyemeyen abonelere ise faturanın miktarına göre 4 ila 6 taksit uygulamaktayız. Vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlamamıza rağmen, su faturalarını ödemeyenin de gözünün yaşına bakmayacağız."
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 15:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?