2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Saunada fuhuş operasyonu davası

Samsun'da bir saunaya düzenlenen fuhuş operasyonu kapsamında haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.


Samsun 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında zanlılar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerini savundular. Zanlılardan Zülbiye T., "Eşimin çalıştırdığı saunayla bir bağlantım yok. Çocuklarını banyo yaptırmış, kuaföre gitmiştir. Bir bayan polis geldi ve beni gözaltına aldı. Şu an cezaevindeyim. İddia edilen suçlamaların hiçbirini işlemedim. Bazen eşime ait saunaya gidip çay içip, harçlık alıp dönerdim" dedi.


Sauna sahibi Mustafa T. ise suçsuz olduğunu savunarak, "Hakkımda asılsız iftira sonucu soruşturma açıldı. Eşimle ayrılıp yuvamızın yıkılması için bize oyun oynandı. İş yerimde bu güne kadar çalışan bütün bayanlar dinlendiğinde fuhuş ile alakalarının olmadığı ortaya çıkacaktır. Bir bayanın benim iş yerimde çalışırken kaldığı otelde fuhuş yaptığını öğrenince işine son verdim. Suçsuzum" diye konuştu.
Mahkeme heyetinin baskın sırasında Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin iş yerinden elde ettiği bir kısmının üzerinde meni parçalarının bulunduğu prezervatiflere ait görüntüyü gösterip sorması üzerine Mustafa T., "Bu yapılan iş eğer saunanın içinde olmuş ise bunlar benim bilgimin dışındadır. İş yerinde müşteriye masaj yapılırken bu esnada ne tür bir işlem yapıldığından benim haberimin olması mümkün değil. İş yerinin bir farklı noktasında da bu tür prezervatiflerin bulunmasında benim herhangi bir kusurum yoktur. Başkasının suçundan ben niye yargılanayım" şeklinde konuştu.


Polis memuru Halil U. ise, olayla kendisinin hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, suçsuz olduğunu ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, Mustafa T., Zülbiye T. ve Bülent Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, suç vasfı ve mahiyetinde değişme olma ihtimalini göz önünde bulundurarak polis memuru Halil U.'nun tahliyesine karar verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.


Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar sonucu harekete geçen Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kale Mahallesi'ndeki bir saunada masör olarak çalışan bayanların burada para karşılığı erkeklerle fuhuş yaptığının tespit edilmesi üzerine 6 ay süren takip sonucu yaklaşık 2 ay önce 11 kişiyi gözaltına almıştı. Sauna sahibi Mustafa T., eşi Zülfiye T., Bülent Y. ile daha önce Samsun'da görev yapan ve Giresun'a tayin olan polis memuru Halil U.
tutuklanmış, E.A. ve H.Ç. adlı zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 19:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?