4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Savcıdan lise öğrencilerine konferans

SAVCIDAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS

Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, "Cezaevinde yatan çocuk mahkumların yüzde 5i'i okula devam etmiyor, yüzde 100'ü mafyaya sempati duyuyor" dedi.

Samsun'da Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğgukpınar, lise öğrencilerine gençlerin işleyebilecekleri muhtemel suçlar hakkında bilgi verdi. İlkadım Kaymakamlığı ve İlkadım Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar'ın konuşmacı olarak katıldığı "İnsan Hakları ve Gençlerde Suçun Önlenmesi" konulu konferans Namık Kemal Lisesi'nde yapıldı. 19 Mayıs Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldıktan sonra son olarak Namık Kemal Lisesi'nde yapılan ve Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya

Ertürk Koç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve öğrencilerin katıldığı konferansta Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar öğrencilere bir sunum yaptı.

Konferansın açılışında konuşan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "İlkadım Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu öğrencilerin, gençlerin suça yönelik eğitim programlarından geçirilmesi nedeniyle bir program hazırladı. Lise öğrencilerine yönelik gençlerin suçlardan korunması ve yaygın olan bilişim suçlarıyla ilgili bilgilendirmeye ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı" dedi.

Yaptığı sunuma Cumhuriyet Savcısı'nın görev alanlarını anlatarak başlayan Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, gençlerin işleyebileceği muhtemel suçlar hakkında bilgi verdi. Cezaevlerinde yatan çocuk mahkumların profilini çıkartan Savcı Soğukpınar, "Cezaevinde yatan çocuk mahkumların yüzde 5'i okula devam etmiyor. Yüzde 97'si işlediği suçun farkında. Yüzde 34'ü uyuşturucu denemiş, yüzde 90'ı uyuşturucu ve alkol kullanıyor. Yüzde 45'inin babası işsiz, yüzde 15'i parçalanmış ailelerden geliyor, yüzde

15'inin kardeşi de sabıkalı. Yüzde 95'i düşük gelir grubuna mensup ve yüzde 100'ü mafyaya sempati duyuyor" diye konuştu.

SAVCIDAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS
SAVCIDAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 15:43:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 16:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m IP: 81.213.195.xxx Tarih : 27.02.2010 23:47:36

valla genclerin neden mafyaya sempati duyduklarını bilemiyecek kadar toplumdan bi haber olanlara duyurulur..birileri adam vuruyor..adliyenin ön kapısından girmeden karakoldan cıkıp gidiyor..birileride bi şekilde küçük bir olaydan karakola düşmüş oluyor..gözlerini cezaevinde acıyor..buyrun bakalım..mafya olunca 1. anlattıgım..gariban olunca 2. anlattıgım..neden sempati duymasınki cahil cocuklar..hayatta kalabilmek için..resmi yerlerde güclü olabilmek için mafya olunması gerektigini zannediyorlar cahil cocuklarımız..bunların 1.sorumlusu kolluk kuvvetleri..2.sorumlularıda adliyedeki birimler topluma göre..şimdik bunu yazanıda alırlar içeri..acarlar bi hakaret veya buna benzer bi eften püften bir davaa..sürünsün derler..toplumca böyle düşünenler çogunlukta..saygılar ve hürmetler..(hakaret olmasın diye yag çekiyorum haa:)