2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SBK sporcular hırs küpü

Samsun Basketbol Kulübü (SBK) Antrenörü Cantuğ Keskindemir, takımın form grafiğinin her geçen gün arttığına vurgulayarak, "İlk günden itibaren çok yol kat ettik. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Yapacağımız hazırlık maçlarıyla da son eksiklerimizi tamamlayıp, lige tamamen hazır hale gelmek istiyoruz" dedi.


Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde yeni sezon hazırlıklarını yüksek tempo ile sürdüren SBK'da artık uyum sorunu aşıldı. Çalışmalara başlayalı iki haftadan uzun bir süre olurken, sporcular eski performanslarına yavaş yavaş ulaşıyor. Yüksek tempoda geçen hazırlık döneminde sporcuların istekli oluşu, gelecek adına camiaya umut veriyor. Dünü de çift çalışma ile geçiren Kırmızı- Beyazlılar, Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki akşam çalışmasında basketbol tekniği ve topla birlikte kondisyon çalışmaları yaptılar.
Sakatlığı bulunan İlsu, dizindeki probleme rağmen takımın en çok çalışanlarından birisi.

Dünkü çalışmasına takımdan ayrı düz koşu ile başlayan İlsu, daha sonra denge tahtası üzerinde çok çalışması yaptı. Tecrübeli sporcu ardından sakatlıktan dolayı zayıf kalan ayağını güçlendirmek için de bir antrenman yaptı. Takımdan ayrı olmasına rağmen bir an bile boş durmayan başarılı basketbolcunun sakatlığı her geçen gün daha iyiye giderken, İlsu'nun iki gün içerisinde takıma katılacağı açıklandı. Genç sporculardan
Merve İstek, Doğa, Merve Usal ve Yağmur'la yakından ilgilenen Yardımcı Antrenör Mustafa Arman Özkale, bu oyunculara A Takım'a uyum sağlamaları için ayrı çalışma programı uyguluyor.


SBK Antrenörü Cantuğ Keskindemir takımın yeni sezon hazırlıkları ile ilgili son durumu hakkında bilgi verdi. Antrenör Keskindemir, "Takımın form grafiğinden memnunum. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Yeni sezon hazırlıklarına başlayalı yaklaşık iki hafta oldu. Bu iki haftalık dilimdeki hazırlıklarımız planladığımız gibi devam ediyor. Sezon başlarında en büyük sorun takımlarda sakatlıklar olur.

Ancak bizde herhangi bir oyuncunun kondisyon yüklemesi sırasında sakatlanmaması çok sevindirici. İnşallah da sezon boyunca önemli bir sakatlık problemi yaşamayız. İlk günden itibaren çok yol kat ettik. Ekim ayı itibariyle Samsun'da başlayıp, diğer illerde yapılacak turnuvalarla devam edecek hazırlık maçları yaparak son durumumuzu gözlemleyeceğiz. Bu hazırlık maçlarındaki eksikliklerimizi giderip, lige tamamen hazır hale geleceğiz. Beni en çok sevindiren konu, artık tam bir aile olduk ve oyuncularımız tüm güçleriyle çalışıyorlar. Oyuncularımız, ligdeki ilk sezonundaki başarılarıyla, artık hedef takım haline gelen
SBK'yı başarıya taşımak için hazırlık dönemini çok iyi geçiriyorlar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?