2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SBK galibiyet arıyor

SBK GALİBİYET ARIYOR

Eurocup Women H Grubu'nda bulunan ve kendi evinde Rus temsilcisi Dynamo Kursk'u ağırlayacak olan Samsun Basketbol Kulübü (SBK), Rusları yenerek ilk galibiyetini alıp bir üst tura çıkma şansını sürdürmek istiyor.

Türkiye'yi Avrupa'nın en prestijli organizasyonlarından birisi olan FIBA Eurocup Women'da temsil eden SBK, grubundaki 4. maçını kendi evinde Rusya takımlarından Dynamo Kursk ile yapacak. Daha önce oynadığı üç maçtan da mağlubiyetle ayrılan SBK, güçlü rakibini yenerek 32 takım arasına kalma şansını sürdürmek istiyor. SBK, konuk edeceği Dynamo Kursk ile deplasmanda oynadığı ilk maçı 58-42 kaybetmişti.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanacak mücadeleyi Bosna Herkes Federasyonu'ndan Ademir Zurapovic ile Bulgaristan Federasyonu'ndan Iskren Manolov yönetecek. SBK'nın yer aldığı H Grubu'nda Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEL 6 puanla lider, Romanya temsilcisi Targoviste 5 puanla ikinci, Dynamo Kursk 4 puanla üçüncü sırada bulunuyor. SBK ise 3 mağlubiyetle grupta 3 puanla son sırada.

SBK, Dynamo Kursk'la maçın ardından yeniden lige dönerek deplasmanda Ceyhan Belediyespor'a konuk olacak. SBK Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yaman, son 5 maçtır üzdüklerin taraftarlarını Dynamo Kursk maçında sevindirmek istediklerini belirterek, "Takımımız son 5 maçtır mağlup oluyor. Ancak biz teknik ekibimize ve oyuncularımıza güveniyoruz. 5 maçtır üzdüğümüz taraftarımızı da Dynamo Kursk maçında alacağımız galibiyetle sevindirmek istiyoruz. Teknik ekip ve oyuncularımıza olan güvenimizde herhangi bir

eksilme yoktur. Biz onlara güveniyoruz. Şimdilik yeni bir takım olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Dynamo Kursk maçından alacağımız galibiyetle 5 maçtır üzdüğümüz taraftarlarımızı da sevindirmek istiyoruz. Takımımız bunu başaracak güçtedir. Bu maçımıza bize bu zamana kadar destek veren taraftarlarımızı da bekliyoruz. Bizleri yalnız bırakmasınlar" dedi.

SBK GALİBİYET ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:44:04
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 17:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?