6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

SBK'nın ilk sınavı Galatasaray ile

Samsun Basketbol Kulübü (SBK) Başkanı Hüseyin Tayıncı, ligin ilk haftasında kendi sahalarında karşılaşacakları Galatasaray'ı yenmek için mücadele edeceklerini, ancak bunun kolay olmayacağını söyledi.


Hüseyin Tayıncı, İstanbul, Antalya Kumluca ve Samsun'da yapılan turnuvalarda başarılı olduklarını, en son olarak Adana'da yapılan 5. Botaş Cup Turnuvası'ndan 2. olarak ayrıldıklarını hatırlattı. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde düşmek için değil, ilk 8 için mücadele edeceklerini belirten Tayıncı, ligin ilk maçında hafta sonu pazar günü Galatasaray'ı konuk edeceklerini ifade etti. Galatasaray'ın transfer ettiği Amerikalı oyuncuların dünyada sayılı takımlarda ve liglerde oynayan oyuncular olduğunu
söyleyen Başkan Tayıncı, basketbol otoritelerinin bu sezon Galatasaray'ın şampiyon olacağını iddia ettiğini kaydetti.


Galatasaray'ı Samsun'a getirmek ve onlarla oynamanın kendileri için onur verici bir durum olduğunu vurgulayan Tayıncı, "Biz en iyi şekilde sahada mücadele edeceğiz. Galibiyet için oynayacağız ama Galatasaray'ı yenmek kolay olmayacak, böyle bir iddiamız da yok" dedi.


Galatasaray maçında seyirci konusuna da değinen Tayıncı, geçen sene seyirci sayesinde başarılı olduklarını ve pazar günü oynayacakları maçta Yaşar Doğu Spor Salonu'nun tamamen dolmasını istediklerini söyledi. Hüseyin Tayıncı, bu sene 1. Lig'de mücadele edecekleri için herkesin gözünün burada olacağını ve Galatasaray maçında yapılacak yanlış bir hareketin kulübün ciddi bir şekilde cezalar almasına yol açabileceği konusunda taraftarlara uyarılarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 12:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?