4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SDOB'tan dev prodüksiyon

SAMSUN OPERASI'NDAN DEV PRODÜKSİYON

Türkiye'nin altıncı, Karadeniz Bölgesi'nin ilk opera-bale kurumu olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2 Ekim 2010 tarihinde sahneleyeceği dünyaca ünlü 'Carmen' operasıyla yeni sezona 'merhaba' diyor.

Bütün zamanların en çok sahnelenen eserlerinden biri olan 'Carmen', Samsun devlet erkanı ile seçkin konukların katılacağı merakla beklenen prömiyer ve gala gecesinde sanatseverlerle buluşacak. Geçen yılla birlikte sanatsal hedef çıtasını yükselten Samsun Devlet Opera ve Balesi, opera edebiyatının en önemli birkaç isminden biri olan, ünlü Fransız besteci Bizet'nin yediden yetmişe, herkesin gönlünde yer etmiş olan 'Carmen' operası için adeta bir yıldızlar topluluğu ile çalıştı.

Bu önemli eserde konuk sanatçılar; Şebnem Algın, Ferda Yetişer, Lorenzo Mok Arranz, Arda Aktar, Esin Talınlı ve Alkış Peker, Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları; Erhan Tekin Mirza, Hale Akünal, Zerrin Karslı, Bilal Doğan, Şahan Gürkan, Hasan Çelik, Çağdaş Dursun, Seda Ortaç, Eda Bingöl, Aras Özorhan ve David Khozashvılı rol alacak.

Solistinden orkestrasına, korosundan balesine, tekniğinden memuruna kadar yüzden fazla kişinin, bir buçuk ay boyunca geceli gündüzlü emek verdiği 'Carmen' operasını, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Rejisörü, Müge Gürman sahneye koyuyor. Orkestrayı Alman orkestra şefi Markus Baisch ve Tolga Taviş dönüşümlü olarak yönetecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdağan Şanal, 2 Ekim 2010 Cumartesi akşamı saat 20.00'da prömiyer temsili, 04 Ekim Pazartesi Saat 20.00'da gala temsili yapılacak “Carmen” adlı 2 perdelik operaya tüm sanatseverleri davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 15:10:04
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 15:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?