4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SDOB'tan sezonun son prömiyeri

OPERA VE BALE'DEN SEZONUN SON PRÖMİYERİ

Samsun Devlet Opera ve Balesi, sezonun son prömiyeri olan "Paquita-Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın provasını Dünya Dans Günü'nde yaptı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, sezonun son prömiyeri olan "Paquita-Bir Yaz Gecesi Rüyası"nı 29 Nisan akşamı sahneleyecek. Opera ve Bale, Dansın Ritmi (Paquita-Bir Yaz Gecesi Rüyası) adlı iki perdelik bale eserinin kostümlü provasını bu akşam Opera Büyük Sahnesi'nde yaptı.

Provanın ardından açıklama yapan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, sezonun son prömiyerini 29 Nisan akşamı saat 20.00'de sahneleyeceklerini belirtti. Şanal, provanın bugünde yapılmasının diğer bir özelliğinin Dünya Dans Günü olması olduğunu kaydetti. Dünya Dans Günü'nü prömiyer temsili ile kutladıklarını anlatan Şanal, "Bir Yaz Gecesi Rüyası komedyasının bale versiyonunu sunuyoruz. Artı paquita balesini sunuyoruz. Paquita balesi 3 bölümlü uzun bir bale ama biz sadece son perdesini sunuyoruz" dedi.

Bu sezon yaklaşık 9'a yakın yeni temsil sahnelediklerini ifade eden Şanal, "Bu 9 temsilin sonuncusu 29 Nisan'da. Tüm sanatseverleri 29 Nisan akşamı prömiyer temsiline, 6 Mayıs'ta da gala temsiline bekliyoruz" diye konuştu.

OPERA VE BALE'DEN SEZONUN SON PRÖMİYERİ
OPERA VE BALE'DEN SEZONUN SON PRÖMİYERİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 21:33:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 09:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?