6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sebze paketlemesine makine desteği

Samsun İl Özel İdare bütçesinden alınan Karton Kesme Makinesi ve Tohum Atma Makinesi, Bafra Sebze Üreticileri Birliği'ne teslim edildi.


İl Özel İdare Bütçesinden alınarak İl Tarım Müdürlüğü'ne teslim edilen Karton Kesme Makinesi ve Tohum Atma Makinesi'nin, teslimini İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci yaptı. Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç ile İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci arasında protokol imzalandı.

İl Müdürümüz Sadullah Kirenci, "İlimizdeki tarımsal faaliyetlerde önemli bir yeri olan sebze ve meyve yetiştiriciliğine makine katkı sağlayacak. İlimizde 390 bin dekar alanda 1 milyon 100 bin ton sebze üretimi yapılmaktadır. Birliğe devretmiş bulunduğumuz makine ile üreticilerimiz maliyeti oldukça yüksek olan hibrit tohumlarını ziyan etmeden, viyollere ekmek suretiyle gerçekleştireceklerdir.

Karton Kasa Makinesi ile de ilimizde üretimi gerçekleştirilen sebze ve meyvelerin pazar değerlerindeki yüzde 30 oranlarına varan kaybın önüne geçilecektir" dedi. Karton kesme makinesi ile paketlemede kullanılacak karton kasaların yapımı gerçekleştirilecek. Günde 10 bin adet kasa yapım kapasitesi olan makine aynı zamanda fide yetiştiriciliğinde tohum ekme amacıyla kullanılan ve saatte 350 viyole tohum atma özelliğine de sahip.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?